Creare site primarii - comunicarea permanenta cu membri comunitatii

Creare site primarii - comunicarea permanenta cu membri comunitatii

De ce primariilor, municipalităților le trebuie site-uri web si sa respecte GDPR ?
Site-urile primariilor, municipale sunt valoroase din mai multe motive:

Comunicare - pentru început, aceste site-uri reprezintă un instrument puternic pentru ca orașele să comunice cu cetățenii lor și le permit vizitatorilor site-ului să obțină răspunsuri rapide la întrebări ușoare.

Valoare contract 2880 RON, detalii SEAP, CUI 36246651, Cod CPV 73413000-8 Realizare site web :Go On 2880 institutie publica conform POCA

Municipalitățile trebuie să se asigure că oamenii din zonele lor au cel puțin serviciile de bază de care au nevoie. Există un număr mare de servicii pe care le oferă, dintre care cele mai importante sunt: alimentarea cu apă, colectarea și evacuarea apelor uzate, transportul public, siguranta rutiera si stradala, etc.

Site-urile municipale sau de primarii au foarte mult continut de acoperit - creare site primarii cu structura dinamica. De la logistică precum plata unui bilet de parcare până la reînnoirea unei licențe de afaceri, există o mulțime de informații care pot copleși cu ușurință vizitatorii. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că site-urile administrațiilor publice locale au cel de-al doilea rating cel mai scăzut de satisfacție a utilizatorilor. Indicele de satisfacție a e-guvernării arată că majoritatea site-urilor web ale guvernului sunt greu de navigat. Cele mai de succes site-uri web au aceste lucruri în comun:

 

  • Ei țin cont de faptul că diferite tipuri de utilizatori, sau persoane, vor folosi site - ul web.
  • Ei folosesc UX cele mai bune practici pentru a elementelor structurii site - ului, cum ar fi navigarea și fluxul site - ului.
  • De obicei, sunt împărțite în funcție de tipul audienței (rezidenți, turiști, întreprinderi etc.) sau după sarcină (cum ar fi să plătească o factură, să găsească un loc de muncă sau să obțină informații despre evenimentele curente).
  • Nu sunt clasificate pe departamente. Deoarece vizitatorii nu sunt familiarizați cu structura organizațională, ei pot avea dificultăți în a găsi informații dacă site-ul este organizat în acest fel.
  • Sunt destul de simple și evită să bombardezi vizitatorii cu prea multe opțiuni, imagini sau elemente vizuale în mișcare.

Administratorii web guvernamentali primesc mesajul: Marile site-uri web municipale trebuie să fie rapid și ușor de navigat și să ofere acces la informații - inclusiv date financiare, transcrieri de ședințe, servicii electronice și înregistrări contractuale - care nu sunt furnizate în mod tradițional publicului.

Deși viteza și capacitatea de utilizare sunt esențiale, această ultimă caracteristică - realizarea promisiunii de transparență, prin furnizarea de date despre modul în care guvernul operează și banii fiscali și oferirea accesului la diverse tipuri de servicii electronice - diferențiază în acest an domeniile site-urilor guvernamentale.

Deși aceasta nu este o listă cantitativă - câmpul este mult prea larg pentru a măsura cu exactitate - următoarele site-uri folosesc tehnologia și tehnicile în moduri care pot să o îndeplinească.

5 sfaturi pentru crearea site primarie de succes

În cadrul initierii ofertei deschise de creare site primarii, am implementat cu succes site-uri web noi sau actualizate pentru 15 orașe și intenționează să creeze încă 10 până la sfârșitul proiectului. Prin acest proces, am aflat că există mai mulți factori implicați în crearea unui nou site web viabil decât simpla actualizare a unui sistem de gestionare a conținutului sau respectarea ultimelor tendințe de design (deși ambele elemente sunt cu siguranță încă importante!) Iată cinci sugestii pentru a vă asigura că noul site web municipal al orașului dvs. este dinamic, utilizabil și actualizat:

O discuție despre ceea ce cred că este important să contina pe site-ul orașului.

1. Amintiți-vă că un site web primarie sau municipal este un spațiu pentru cetățeni pentru a obține informații:

Atunci când creați un site primarie care este destinat să fie benefic pentru cetățenii unui oraș, este important să invitați cetățenii să se implice în dezvoltarea site-ului. Acest lucru nu înseamnă că un funcționar al orașului sau un administrator municipal nu va avea niciun cuvânt de spus în site-ul propriu-zis. Dimpotrivă, înseamnă că prin colectarea de informații din partea cetățenilor, la momentele potrivite și în mediul potrivit, puteți crea un site web care să reflecte cu adevărat cultura comunității. Mai mulți cetățeni se așteaptă acum că site-urile guvernamentale vor oferi ceea ce au nevoie, rapid și când au nevoie. Feedback-ul cetățenilor vă asigură că furnizați informații relevante pentru publicul dvs. și, în consecință, mai multe persoane vor avea încredere pe site și vor apela la acesta pentru informații valoroase.

De exemplu, în timpul Discuției comunitare pentru creare site primarie, cetățenii comunității au discutat despre modul în care apropierea de stațiunile de schi și multe trasee de drumeție au ajutat-o ​​să devină o locație unică. Prin această discuție, aceștia au ajutat la identificarea a trei teme pentru situl localității, care afișează cu adevărat caracterul orașului: „ vizită ”, „ live ” și „ istorie ”.

2. Nu trebuie să aveți un programator pentru a avea un site puternic, eficient, dar instruirea este importantă.

Site-urile web funcționează cel mai bine atunci când guvernarea internă a site-urilor municipale este realizată de către un funcționar al orașului, chiar dacă inițial nu există funcționari ai orașului care se simt confortabil să asume rolul de întreținere a site-ului. Este firesc să te simți puțin în afara zonei tale de confort atunci când începi să înveți orice tehnologie nouă, dar am constatat că, printr-o pregătire adecvată unu-la-unu, oficialii orașului sunt repede să-și dea seama că actualizarea și gestionarea site-ului lor municipal nu sunt nicăieri aproape la fel de intimidant cum anticipaseră inițial că va fi.

Această situație s-a întâmplat, unde orașul nu a avut niciodată un site înainte. Atunci când am început să ne creăm planul strategic cu orașul, prin urmare, am lucrat pentru a identifica cine va gestiona site-ul. Am încheiat colaborarea cu administratorul orașului. Pentru el a fost un nou set de competențe, dar după ce a trecut prin câteva sesiuni de antrenament, s-a simțit suficient de confortabil în rolul său de a gestiona conținutul site-ului și a integrat acum munca în îndatoririle sale zilnice.

La sfârșitul zilei, un site web municipal este o reprezentare online a structurii de guvernare municipală, așa că atunci când un oraș trebuie să contacteze un furnizor, membru al comunității sau elev al liceului pentru a-și actualiza site-ul, acest lucru poate avea tendința de a submina integritatea site-ul guvernamental. Având pe cineva din interior care actualizează conținutul, asigură că informațiile sale sunt de încredere și de actualizare.

3. Obțineți un plan pentru întreținerea site-ului încă de la început:

Un site nou strălucitor, cu informații învechite, poate fi destul de frumos, dar nu este util. Creare site primarie dar asigurați-vă că aveți un plan în vigoare pentru întreținerea site-ului odată ce noul site este terminat. Acest plan poate fi la fel de simplu ca listarea funcțiilor care trebuie îndeplinite pe site-ul web, atribuirea unei persoane în sarcina respectivă și acordul asupra frecvenței sarcinii. De exemplu, reuniunile Selectboard ar trebui postate a doua zi după fiecare întâlnire, până la sfârșitul programului de lucru. În mod clar, acordarea acestui rol specific cuiva din birou ajută să se asigure că acest lucru se va întâmpla. A avea un management clar în plan înseamnă, de asemenea, că, în caz de urgență, oamenii știu cu cine să contacteze pentru a obține informații publicului rapid și eficient.

4. Începeți cu un site foarte simplu și lucrați mai departe de acolo:

Este prea ușor, atunci când creați un site nou, doriți să adăugați cât mai multe funcții imediat. În șablonul nostru, folosim o platformă Wordpress, prin care administratorii site-ului pot adăuga pluginuri care permit funcționalități, cum ar fi un formular redactabil, capacitatea de a procesa plățile online, integrarea newsletter-ului și multe altele. Orașele pot dori să aibă totul din start, dar aceste tehnologii pot schimba fluxurile de lucru organizaționale, care pot crea, în unele cazuri, complexități care nu pot fi gestionate durabil de un oraș.

Într-un oraș, un funcționar a vrut să integreze plățile online în site-ul orașului, dar mai târziu și-a dat seama că obținerea unei liste cu acele plăți de pe site-ul web și procesarea lor ca plătită, însemna adăugarea unui strat suplimentar de operațiuni la îndatoririle sale de serviciu obișnuite. . În timp ce ea a ajuns să integreze sistemul respectiv în programul său de lucru zilnic, a fost ceva care a devenit important să evaluăm pe măsură ce am lucrat pentru a completa site-ul.

Prin urmare, atunci când începeți să construiți un site nou, este important să începeți la creare site primarii de la sol. Asigurați-vă că administratorii site-ului sunt confortabili cu elementele de bază: actualizarea și adăugarea de conținut, apoi, odată cu creșterea nivelului de confort, puteți începe să aveți conversații despre adăugarea funcționalităților suplimentare, la rând. Asigurați-vă că evaluați cu atenție modul în care funcțiile suplimentare vor afecta organizația birourilor orașului în ansamblu.

5. Procesele verbale ale sedinței sunt cheie:

În aproape fiecare site web pe care l-am analizat, procesele verbale de la ședințele de selecție și comitet sunt câteva dintre cele mai vizionate pagini. Aceste minute au un potențial imens de a angaja publicul. Având minute actualizate demonstrează cetățenilor orașului că orașul este angajat în implicarea și transparența cetățenilor. Așadar, chiar dacă orice altceva de pe site rămâne static, asigurați-vă că vă actualizați minutele în timp util și asigurați-vă că sunt ușor de găsit.

Concluzie creare site primarii

În zilele noastre, presiunea pentru guvernarea deschisă și transparența informațiilor a influențat foarte mult designul și caracteristicile site-urilor web din sectorul public.

Vedeti si articolul : Sugestii structurale de luat in seama in creare site primarii

Portofoliu Institutii Publice

Gradinita cu program prelungit Nr 135, Bucuresti

Liceul Tehnologic Repedea, Jud Maramures

LICEUL TEHNOLOGIC “MIHAI BUSUIOC” Pascani

Primăria comunei DESA Jud Dolj, site-ul oficial administrat de primarie si consiliul local

Scoala Gimnaziala Ion Creanga din comuna I.C. Bratianu, judetul Tulcea

Scoala Gimnaziala Miroslovesti, Jud Iasi

Liceul Teoretic “Bogdan Voda” din Viseu de Sus, Jud Maramures

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.7 BOTOȘANI - in colaborare

Primaria Ludesti - jud. Dambovita, site-ul oficial administrat de primarie si consiliul local

Scoala Nr 11  - Botosani, In colaborare web design

Primaria Bordei Verde, Jud Braila, site-ul oficial administrat de primarie si consiliul local

Liceul Tehnologic "Elie Radu" Botosani - in colaborare web design

Primaria Hulubesti - jud. Dambovita, site-ul oficial administrat de primarie si consiliul local

Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională Botosani

Scoala gimnaziala "Alexandru Vlahuta" Jud. Iasi

Primaria Hudesti - Jud Botosani, site-ul oficial administrat de primarie si consiliul local

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |