Facebook alimentează ignoranța utilizatorilor săi cu minciuni

Acest articol este preluat din: https://www.thenation.com/article/society/facebook-ads-politics/

A fi un Geniu rău pentru a-ți imagina ceva atât de groaznic

Ar fi trebuit să fii un fel de geniu rău pentru a-ți imagina ceva atât de groaznic pentru lume ca Facebook. Cu un număr estimat de 2,6 miliarde de utilizatori și 70 de miliarde de dolari în profituri anuale, este cel mai eficient furnizor din istoria urilor de dreapta, minciunilor și incitării împotriva persoanelor vulnerabile și a planetei.

Violența Facebook este determinată de setea de profit sau de politică? La fel ca în Fox News, din păcate, aceasta este o alegere falsă, deoarece cei doi se consolidează reciproc. Facebook își câștigă banii - așa cum obișnuiau ziarele - prin vânzarea globurilor oculare către agenții de publicitate. Dar, înainte ca știrile locale să înceapă să se prăbușească, datorită parțial exodului de publicitate la Facebook și Google, ziarele au folosit acest model pentru a-și îndeplini responsabilitățile de a educa cititorii și de a-i ține pe cei în putere. Facebook face contrariul: Își restrânge interesele utilizatorilor și le impulsionează ignoranța cu minciuna și dezinformarea.

Lui M.Z. îi pare rău și că Facebook va încerca să se descurce mai bine

De fiecare dată, Mark Zuckerberg va emite o declarație care presupune că îi pare rău și că Facebook va încerca să se descurce mai bine. Desigur, nu se întâmplă niciodată. Potrivit unui studiu raportat pe site-ul web Watchdog Popular Information, în primele 10 luni ale anului 2019, „s-a constatat că dezinformarea relevantă din punct de vedere politic a atins peste 158 de milioane de vizualizări estimate, suficient pentru a ajunge la fiecare alegător înregistrat în SUA cel puțin o dată.” Acest ritm a fost accelerat și ghiciți ce: „Cea mai mare dezinformare negativă (62%) a fost despre democrați sau liberali.” Incitarea la violență rămâne și pe Facebook și pe celelalte aplicații ale companiei. Chiar recent, BuzzFeed News a raportat că o reclamă de pe Instagram, care este deținută de Facebook, arăta clipuri din filme de acțiune ale polițiștilor uciși și a invitat oamenii să „se alăture miliției, să lupte cu statul”, la o coloană sonoră de „Noi nu suntem speriat de nicio poliție / Avem arme și noi. ”

Nu este un accident. Yaël Eisenstat, fostul șef al integrității alegerilor globale Facebook, a explicat în „The Washington Post” că compania „profită parțial prin amplificarea minciunilor și prin vânzarea de instrumente de țintire periculoase care permit operatorilor politici să se angajeze într-un nou nivel de război informațional. Modelul său de afaceri exploatează datele noastre pentru a permite agenților de publicitate să vizeze personalități, să ne arate fiecăruia o versiune diferită a adevărului și să ne manipuleze cu anunțuri hiper-personalizate. "

Facebook refuză

Întreabă-te: de ce Facebook refuză să aplice aparatul său blând de verificare a faptelor la reclamele politice?

De ce include Breitbart-ul rasist, sexist, antisemit ca una dintre sursele sale de știri „de încredere”?

De ce continuă să permită negatorilor Holocaustului pe site-ul său și de ce Zuckerberg alege să-și definească otrava ca simplă opinie?

De ce Facebook a creat o categorie de „știință științifică” în 2016 când a tratat minciunile, rasismul și discursul de ură al președintelui Donald Trump?

De ce le-a spus Zuckerberg angajaților că o posibilă președinție Elizabeth Warren reprezintă o amenințare „existențială” pentru companie? Și ce va însemna asta dacă Joe Biden o va alege ca tovarășă?

De ce în mai 2019, Facebook a refuzat să scoată un videoclip, evident, doctorat, care o înfățișa în mod fals pe Nancy Pelosi ca acționând ca o beție?

„Și de ce, dintre toate lucrurile”, a întrebat Bill McKibben în The New Yorker, „compania a decis recent să scutească un post de negare a climei de la procesul său de verificare a faptelor?”

O putere specială și nereglementată asupra alegerilor

Iată un motiv oferit de Tim Wu, profesor la Facultatea de Drept Columbia: „Facebook, prin tinking cu regulile sale pentru reclame politice, își poate da o putere specială și nereglementată asupra alegerilor. Doar această posibilitate oferă un efect politic pe Facebook, iar politicienii au motive să-și dorească avantajul pe Facebook. ” David Thiel, fost inginer de securitate Facebook, citat în Post, a declarat: „Valoarea de a fi în favoarea oamenilor aflați în putere depășește aproape toate celelalte preocupări pentru Facebook.”

Desfășurându-și jurnalul tradițional de lucru, reprezentanții Trump, Trump și republicanii și-au transformat adevărul în cap, aruncându-se victime ale prejudecăților site-ului. „Facebook a fost întotdeauna anti-Trump”, a plâns președintele, iar republicanii congreseni și Departamentul de Justiție au amenințat cu acțiunile legale pentru a continua această campanie de dublare orwelliană.

Dorința Facebook de a se relaționa cu republicanii a fost evidentă cel puțin din 2011, când l-a angajat pe operatorul GOP, Joel Kaplan, ca vicepreședinte al politicii publice globale, împreună cu Katie Harbath, fostă asistentă a lui Rudy Giuliani și Kevin Martin, fost republican ... numit președinte FCC, pentru a sprijini eforturile lui Kaplan. Kaplan a refuzat să intervină în decizia Facebook de a invita politicienii să se prezinte în reclame plătite. Și s-a oprit în calea eforturilor destinate dezinformării poliției, deoarece, potrivit unor surse anonime citate în Post, a înțeles corect că ar „afecta în mod disproporționat conservatorii”. Zuckerberg a participat, de asemenea, la o cină secretă cu Trump, Jared Kushner, și antreprenorul de dreapta și investitorul timpur Facebook, Peter Thiel.

Sancțiunea socială este utilă

În urma protestelor Black Lives Matter și datorită eforturilor depuse de NAACP, Color of Change și Liga anti-defaimare, am văzut o pauză de publicitate pe Facebook a mai mult de 970 de companii, inclusiv Unilever, Coca-Cola, Pfizer , și Starbucks.

Sancțiunea socială este utilă. Poate inspira angajații să încerce să schimbe politica din interior și, pe măsură ce Trump sună mai malign până la ora actuală, aceasta face și presiuni asupra celor de la vârf pentru a-și proteja reputația de otrava președinției sale.

Cu toate acestea, primii 100 de agenți de publicitate ai companiei oferă doar 6 la sută din veniturile sale, în timp ce întreprinderile mici reprezintă mai mult de 70 la sută. Și nu au aproape la fel de multe alternative. Cei mai mulți oameni pe care îi cunosc, inclusiv eu, nu doresc să renunțe la Facebook, mai ales în timpul unei pandemii de izolare socială.

Iată ideea mea: să boicotăm doar reclamele. Nu faceți clic pe ele. În acest fel, chiar și micii agenți de publicitate vor trebui să găsească noi puncte de vânzare decât dacă Facebook își schimbă politicile. Răspândiți cuvântul ... prin Facebook.

Acest articol este preluat din: https://www.thenation.com/article/society/facebook-ads-politics/

 

Organizatorii de boicot publicitari pe Facebook s-au întâlnit cu Zuckerberg. Nu a mers bine

(CNN Business) Drepturile civile și grupurile de activiști au lovit marți conducerea Facebook, după ce s-au întâlnit cu CEO-ul Mark Zuckerberg și alți directori pentru a discuta cererile unui mare boicot al agenților de publicitate care include acum sute de mărci.

"Întâlnirea pe care tocmai am lăsat-o a fost o dezamăgire", a declarat Rashad Robinson, președintele Color of Change. "[Facebook] s-a prezentat la ședință așteptând un 'A' pentru participare."
Free Press, un grup de activiști media și unul dintre organizatorii campaniei #StopHateForProfit pentru a stopa cheltuielile publicitare pe rețeaua de socializare, a declarat că Facebook încă nu a luat în serios apelurile boicotului la acțiune.
„În loc să se angajeze într-o cronologie pentru a dezrădăcina ura și dezinformarea pe Facebook, liderii companiei au livrat aceleași puncte de vorbire vechi pentru a încerca să ne placheze fără să ne îndeplinească cerințele”, a declarat Jessica Gonzalez, co-CEO al presei gratuite. "Facebook s-a apropiat de întâlnirea noastră de astăzi, de parcă nu a fost altceva decât un exercițiu de PR".
Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a declarat că compania a stabilit noi politici care interzic votul și suprimarea recensământului și a eliminat mai mult de 200 de organizații supremaciste albe din platformă.
"Această întâlnire a fost o oportunitate pentru noi să auzim de la organizatorii campaniei și să ne reafirmăm angajamentul nostru de a combate ura împotriva platformei noastre. Ei doresc ca Facebook să fie liber de discursuri de ură, la fel și noi", se arată în declarație. "Știm că vom fi judecați de acțiunile noastre nu de cuvintele noastre și suntem recunoscători acestor grupuri și mulți alții pentru implicarea lor continuă."

O lungă listă de întreprinderi mari și mici, incluzând numele gospodărești precum The North Face, Pfizer (PFE) și Levi Strauss (LEVI), s-au alăturat campaniei de presiune asupra gestionării rețelei de socializare a discursului de ură și dezinformarea. Companiile participante la protest s-au promis să își scoată reclamele de pe Facebook și Instagram cel puțin în luna iulie.
Protestul a venit după ce Facebook a decis să nu ia măsuri asupra unei serii de posturi controversate ale președintelui Donald Trump - inclusiv una în timpul protestelor de justiție rasială care spuneau că „jefuirea” va duce la „împușcare”. Facebook și Zuckerberg au intrat sub presiunea angajaților și a politicienilor, dar boicotul publicitar a reprezentat o amenințare mai directă asupra activității de bază a rețelei sociale.
Întâlnirea de marți a durat puțin peste o oră și a fost desfășurată prin Zoom, a declarat Jonathan Greenblatt, CEO al Ligii Anti-Defăimare. Întâlnirea a inclus Zuckerberg, COO Sheryl Sandberg, directorul de produse Chris Cox, și membri ai echipei de politici Facebook, a spus el.
Campania a solicitat brandurilor participante să solicite 10 modificări care să atingă aparent fiecare aspect al modului în care funcționează Facebook, de la reclamele pe care le permite să ruleze pe platformă până la machiajul echipei sale de conducere și politicile sale de moderare a conținutului.

Lista include solicitarea ca Facebook să angajeze un executiv C-Suite cu experiență „profundă” în domeniul drepturilor civile pentru a evalua produsele și politicile pentru discriminare, părtinire și ură. Organizatorii solicită, de asemenea, ca Facebook să se angajeze să facă audituri regulate, independente, de ură și dezinformare; elimina grupurile publice și private concentrate pe ură sau conspirații violente și oprește recomandarea și întinderea acestor grupuri; și oferă tuturor moderatorilor anti-prejudecăți și instruire legată de ură în următoarele 90 de zile.
De asemenea, grupul dorește ca Facebook să interzică reclame politice cu minciuni flagrante, pe care compania le-a făcut față criticilor pentru că le-a permis în trecut. Facebook a apărat anterior politica, spunând că nu vrea să cenzureze discursul politic.
Greenblatt a declarat că grupurile și-au expus metodic cererile în cadrul reuniunii, cum ar fi apelul pentru o nouă poziție executivă în domeniul drepturilor civile la Facebook, dar nu a primit angajamente sau termene pentru schimbare.
"Am avut 10 solicitări și, literalmente, am trecut prin cele 10 și nu am primit angajamente, perioade de timp sau rezultate clare", a spus Greenblatt. Zuckerberg a venit la întâlnire exprimându-și aprecierea pentru oportunitatea de a auzi nuanțele poziției grupurilor, a adăugat Greenblatt. "Și noi am spus:„ Nu există nicio nuanță în naționalismul alb. "
Multe dintre organizații și-au exprimat dezamăgirea pentru ceea ce au spus că au fost dialoguri repetate, cu puține rezultate.
"De peste 2 ani, NAACP a intrat în dialog", a spus Derrick Johnson, președintele NAACP. "Am urmărit conversația înflorind în nimic."
Gonzalez a declarat pentru CNN Business că este „într-adevăr obosită de promisiunile vagi” și că organizația ei nu ar putea să se alăture viitoarelor întâlniri cu Facebook.
„Nu știu că aș sta din nou până nu își vor lua angajamentele”, a spus ea.
Robinson a spus că întâlnirea sa anterioară cu Facebook - alături de aparenta inutilitate a întâlnirilor - a fost ceea ce a ajutat la inspirația campaniei de boicot.
„La ședința de 1 iunie am continuat să spun:„ Ce facem chiar - Mark, de ce ne întâlnim? ” La acel moment am știut că vom trece într-un mod de boicot ”, a spus Robinson. „Facebook are cerințele și recomandările noastre, deci orice alte întâlniri au nevoie de angajamente.”
Într-o postare pe Facebook marți dimineață, Sandberg a declarat că compania va publica miercuri raportul final într-un audit de drepturi civile pe o perioadă de doi ani.
„Ne-a ajutat să învățăm multe despre ceea ce am putea face mai bine și am pus în practică multe recomandări din partea auditorilor și a comunității mai largi de drepturi civile”, a scris Sandberg. "În timp ce nu vom face toate schimbările pe care le solicită, vom pune în practică mai multe propuneri în curând."
Grupurile de drepturi civile au exprimat scepticism în ceea ce privește probabilitatea raportului de a duce la schimbări.
„Este la fel de bun ca ceea ce Facebook sfârșește să facă cu conținutul”, a spus Robinson pentru Color of Change. „Este ca și cum ai merge la medic, ai primi un nou set de recomandări despre dieta ta și nu ai face nimic în acest sens și te-ai întreba de ce nu ești mai sănătos”.
Kaya Yurieff a contribuit la acest raport.

Source: https://edition.cnn.com/2020/07/07/tech/facebook-civil-rights-meeting/index.html

SEO ESTE UN ACRONIM, PAGINILE CU REZULTATE ALE MOTORULUI DE CĂUTARE, PAGINI WEB SERVITE UTILIZATORILOR, SEARCH ENGINE WATCH, TOP DIN REZULTATELE CĂUTĂRII, PRACTICA CREȘTERII ATÂT A CALITĂȚII, CANTITĂȚII DE TRAFIC CĂTRE SITE-UL, CELE MAI BUNE MODALITĂȚI, SE REFERĂ LA STRATEGIILE SEO, A EXPUNERII LA MARCA DVS, SEO ESTE ATÂT DE IMPORTANT DEOARECE, SĂ OFERE UN ROI ȘI DIVIDENDE ÎN TIMP, GOOGLE SEARCH CONSOLE, GOOGLE ANALYTICS, AHREFS,  MOZ, SEMRUSH,  GOOGLE OPTIMIZE, CRAZY EGG

Sfaturi si trucuri FacebookEști gata pentru asta? Avem o colecție de sfaturi și MASSIVE indicii pentru a vă ajuta să stăpânească Facebook marketing și publicitate, una dintre cele mai eficiente moduri de a face social media marketing .

În acest post, vom discuta despre ...

Facebook vrea să ascundă postările prietenilor care publică prea desFacebook vrea să ascundă postările prietenilor care publică prea des și să transforme news feed-ul utilizatorilor său în unul mai „informativ”, a anunțat compania.

Cea mai mare rețea de socializare din lume pregătește o nouă schimbare în ceea ce privește postările care apar pe news feed-ul utilizatorilor săi. Mai exact, Facebook vrea să ascundă postările prietenilor care publică prea des și acoperă news feed-ul utilizatorilor cu postări de tipul clickbait („momeală”) sau care dezinformează. Într-un comunicat dat publicității, compania spune că vrea astfel „să reducă link-urile de calitate slabă” care apar în news feed-ul utilizatorilor, scrie The Independent.

Succesul unei pagini de Facebook depinde de modul în care este administrataAdministratorii de pagini de Facebook sunt cei care sunt în contact direct cu fanii paginii şi cei care sunt responsabili de promovarea brandului în lumea online. Fie că pagina ta are unul sau mai mulţi adiministratori, sunt câteva practici pe care ar trebui să le ştii, pentru a te asigura că pagina ta atrage cât mai mulţi oameni.

Iată 6 lucruri pe care ar trebui să le ştii, pentru a fi un administrator de pagină eficient.

1. Beneficiile unei pagini de business versus un profil personal

Deşi opţiunea este valabilă din martie 2012, mulţi utilizatori de Facebook încă nu ştiu că un profil de Facebook se poate converti într-o pagină. Facebook numeşte acest proces „Migrarea profilului către o pagină business” şi poţi afla mai multe de aici. Paginile oferă instrumente şi funcţii unice pentru organizaţii, business-uri, branduri şi persoane publice, înţelegând prin „persoană publică”, aşa cum este definit termenul de Facebook, un individ care poate fi o celebritate, un scriitor, muzician, un consultant de business sau orice alt „brand personal”. Dacă foloseşti Facebook ca un instrument de business, ar trebui să îţi faci o pagină, pentru că îţi dă acces la mai multe intrumente de marketing, printre care aplicaţiile şi reclama plătită. În plus, este şi o încălcare a termenilor Facebook de a utiliza un cont personal care reprezintă altceva în afară de tine însuţi.

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |