Te gândesti că accelerarea site-ului web nu este importantă? Mai gandeste-te. De ce e importanta viteza de incarcare a paginii web sau este doar un factor de Optimizare SEO ?
O întârziere de 1 secundă în timpul de încărcare a paginii duce la:
- 11% mai puține afișări de pagini
- 16% reducere a satisfacției clienților
- 7% pierdere în conversii
Câteva secunde suplimentare ar putea avea un impact enorm asupra capacității tale de a angaja vizitatori și de a face vânzări. Vesi si articolul Realizare site institutii sau Sugestii realizare site scoala gimnaziala
Acest lucru înseamnă că un site rapid este esențial - nu doar pentru a vă clasifica bine pe Google, ci și pentru a vă menține profiturile de jos în sus.
Cum optimizarea vitezei site-ului influențează conversiile
Vitezele slabe ucid conversiile .
De fapt, 47% dintre consumatori așteaptă ca site-urile să se încarce în două secunde sau mai puțin - și 40% vor abandona o pagină care durează trei sau mai multe secunde.
Aceasta înseamnă că dacă site-ul dvs. durează mai mult de trei secunde pentru a încărca, veți pierde aproape jumătate din vizitatori înainte de a ajunge chiar pe site-ul dvs.
Numai asta este o lovitură imensă pentru potențialele dvs. conversii.
Și pentru vizitatorii care decid să rămână în jur, timpul dvs. de încărcare lentă îi poate descuraja să se întoarcă în viitor. Într-un sondaj, 79% dintre clienți au declarat că nu se vor întoarce la un site cu performanțe slabe. Vedeti si articolul Web Design Suceava
În același sondaj, 52% dintre cumpărători au afirmat că încărcarea rapidă a paginilor este importantă pentru loialitatea site-ului, iar 44% au spus că îi spun prietenilor despre experiențele slabe ale site-ului.
Acest sondaj a descoperit de asemenea că o întârziere de o secundă poate reduce satisfacția clienților cu aproximativ 16%.
Ar trebui să nu fie o surpriză, atunci îmbunătățirea vitezei site-ului îmbunătățește performanța .
Unul dintre cele mai bune exemple este îmbunătățirea Walmart în conversii și venituri după realizarea strategiilor de optimizare a vitezei pe site. Vedeti si articolul Sfaturi de web design Botosani
În timpul analizei inițiale, au descoperit că vizitatorii care au convertit au primit pagini încărcate de două ori mai repede decât vizitatorii care nu au convertit.
Acest lucru a arătat că, cu cât o pagină mai rapidă, cu atât este mai probabil ca un vizitator să facă o achiziție.
La sfârșitul optimizării vitezei site-ului, Walmart a raportat următoarele rezultate:
- Pentru fiecare secundă de îmbunătățire a vitezei site-ului, au înregistrat o creștere a conversiilor cu 2%.
- Pentru fiecare 100 de minute de îmbunătățire, au crescut veniturile cu până la 1%.
Într-un alt studiu, relația dintre timpul de încărcare și rata de conversie a înregistrat o scădere cu 25% a ratelor de conversie cu doar o extra secundă de timp de încărcare.
Este clar că depunerea efortului de a crește viteza site-ului dvs. - chiar și cu o secundă - ar putea avea un impact major asupra conversiilor
Încă nu sunt convinși?
Considerați că Google a înregistrat o scădere a traficului cu 20% din cauza unui timp de încărcare suplimentar de 5 secunde .
Pe aceleași linii, Amazon a executat o dată teste A / B în care întârziau paginile în trepte de 100 de milisecunde. Ei au constatat că chiar și mici întârzieri au dus la scăderi substanțiale și costisitoare ale veniturilor.
Acestea sunt două dintre cele mai cunoscute și reputate site-uri existente - astfel încât, dacă utilizatorii nu sunt dispuși să aștepte încă o secundă pentru a le încărca, probabil că nu vă vor aștepta.
Cum să aflați ce anume vă ucid conversiile
Cum influențează viteza site-ului dvs. vizibilitatea
Acum, când Google ia în considerare viteza în clasarea site-urilor, timpul de încărcare poate influența și cât de ușor vă pot găsi utilizatorii în primul rând.
Acest lucru este valabil mai ales acum când se lansează primul său index mobil . Începând cu decembrie 2017, motorul de căutare a început să clasifice toate rezultatele căutării pe baza versiunilor mobile ale paginilor.
Căutările mobile depășesc numărul de căutări pe desktop pentru prima dată în 2015, iar cota sa de căutare globală continuă să crească.
Aceasta înseamnă că este în interesul Google cel mai bine să răspundă rezultatelor căutării utilizatorilor de dispozitive mobile. Ei nu doresc să direcționeze utilizatorii către site-uri care nu se vor încărca sau funcționa bine pe dispozitivele lor.
Ca rezultat, experiența utilizatorilor de dispozitive mobile va juca acum un rol major în clasamentul de căutare - chiar și în rezultatele de căutare de pe desktop.
Acesta este exact opusul modului în care a funcționat indexul.
Experiența utilizatorilor a fost mult timp un factor în clasamente, însă înainte de această schimbare, a fost luată în considerare doar experiența desktop. Deci, chiar dacă un site a oferit o experiență mobilă slabă, a avut încă o șansă la clasament pe prima pagină.
Acest lucru nu mai este cazul.
Acum, paginile sunt indexate și clasate pe baza experienței pe care o oferă utilizatorilor de dispozitive mobile.
Deci, dacă doriți să mențineți (sau să vă îmbunătățiți) clasamentul și vizibilitatea, este esențial să știți cum să reduceți timpul de încărcare al site-ului web. Trebuie să aveți un site care să ofere o experiență rapidă și ușoară pentru utilizatori - în orice browser sau dimensiune a ecranului.
Care este timpul de încărcare bun?
Înainte de a începe să lucrați la viteza site-ului dvs., este o idee bună să setați un obiectiv pentru locul în care doriți să fie.
Acest lucru poate fi dificil dacă nu sunteți sigur ce este o viteză acceptabilă a paginii.
Potrivit Google, cele mai bune practici sunt de trei secunde. Din păcate, conform rezultatelor recente ale raportului de referință , cele mai multe site-uri nu sunt niciunde în apropiere.
Într-o analiză a 900.000 de pagini de destinație a anunțurilor mobile care acoperă 126 de țări, Google a constatat că 70% din paginile analizate au avut aproape șapte secunde pentru afișarea conținutului vizual de deasupra ori.
Dintre toate industriile pe care le-au inclus, nici unul nu a avut o medie chiar și aproape de cea mai bună practică recomandată de trei secunde.
Durata medie de încărcare a unei pagini de destinație mobile este de 22 secunde, dar 53% din vizite sunt abandonate dacă un site mobil necesită mai mult de trei secunde pentru încărcare.
În plus, deoarece timpul de încărcare a paginii variază de la unu la zece secunde, probabilitatea ca un utilizator de telefonie mobilă să crească să crească cu 123%
Aceasta înseamnă că proprietarii de site-uri, în general, au multe de făcut pentru a obține site-urile lor până la par în ochii Google.
Dar, în sens invers, înseamnă, de asemenea, că, dacă puneți lucrarea pentru a obține viteza site-ului dvs. la un nivel acceptabil, sunteți cu mult înaintea ambalajului în ceea ce privește experiența utilizatorului.
Pe măsură ce vă îmbunătățiți site-ul, puteți utiliza recomandările și indicatorii Google pentru a vă stabili obiectivele și pentru a măsura performanța.
La urma urmei - ca cel mai mare motor de căutare din lume, Google poate avea un impact major asupra succesului tău. Deci , folosind standardele lor ca dvs. standardele nu este o idee rea.
Cum să accelerați site-ul în 2019
Există tone de factori care influențează durata de încărcare a fiecărei pagini de pe site-ul dvs., deci există mulți pași diferiți pe care îi puteți lua pentru a mări viteza și a îmbunătăți experiența utilizatorului.
În acest post, vom trece peste 20 de sfaturi și cele mai bune practici pe care le puteți utiliza pentru a reduce timpul de încărcare și a îmbunătăți performanța site-ului dvs.
Și dacă numărul ăsta pare copleșitor - nu-ți face griji.
Deși toate aceste sfaturi vă pot ajuta să vă îmbunătățiți viteza site-ului, nu trebuie să le faceți pe toate astăzi.
De fapt, dacă ați lucrat la viteza site-ului dvs. în trecut, site-ul dvs. poate fi deja în conformitate cu unele dintre aceste bune practici.
În acest sens, să începem.
1. Minimizați solicitările HTTP
Potrivit Yahoo, 80% din timpul de încărcare al unei pagini Web este cheltuit descărcând diferite părți ale paginii, cum ar fi imagini, foi de stil și scripturi.
Se face o solicitare HTTP pentru fiecare dintre aceste elemente, astfel încât cele mai multe componente pe pagină, cu atât mai mult timp este necesar ca pagina să fie afișată.
Primul pas în vederea minimizării solicitărilor dvs. este să aflați câte site-uri dvs. în prezent sunt folosite, ca punct de referință.
Dacă utilizați Google Chrome, puteți utiliza instrumentele de dezvoltare ale browserului pentru a vedea câte solicitări HTTP realizează site-ul dvs.
Faceți clic dreapta pe pagina pe care doriți să o analizați și faceți clic pe "Inspectați", apoi faceți clic pe fila "Rețea". (Dacă nu vedeți fila "Rețea", este posibil să fie nevoie să extindeți bara laterală Tools Developer tragând marginea din stânga spre stânga.)
Coloana "Nume" afișează toate fișierele din pagină, coloana "Dimensiune" arată dimensiunea fiecărui fișier, iar coloana "Ora" arată durata de încărcare a fiecărui fișier.
În colțul din stânga jos, veți vedea și numărul total de solicitări pe care le face site-ul.
Reducerea numărului de solicitări va grăbi site-ul dvs., va examina fișierele dvs. și veți vedea dacă acestea nu sunt necesare.
Este posibil să nu observați nimic imediat, dar unii dintre ei sunt probabil candidați principali pentru combinare - la care vom ajunge în etapele următoare.
2. Reduceți și combinați fișierele
Acum, că știți câte solicitări aduce site-ul dvs., puteți ajunge să lucrați la reducerea acestui număr. Cel mai bun loc pentru a începe este cu fișierele HTML, CSS și JavaScript.
Acestea sunt fișiere extrem de importante, deoarece determină apariția site-ului dvs.
Acestea adaugă, de asemenea, numărul de solicitări pe care site-ul dvs. le face de fiecare dată când un utilizator o vizitează.
Puteți reduce acest număr prin minimizarea și combinarea fișierelor. Aceasta reduce dimensiunea fiecărui fișier, precum și numărul total de fișiere.
Acest lucru este important mai ales dacă utilizați un constructor de site-uri șablon. Acestea fac ușor să construiți un site web, dar uneori acestea creează un cod dezordonat care vă poate încetini considerabil site-ul.
Micsorarea unui fișier implică înlăturarea formatării inutile, a spațiului alb și a codului.
Deoarece fiecare bucată de cod inutil adaugă dimensiunea paginii dvs., este important să eliminați spațiile suplimentare, pauzele de linie și indentarea. Acest lucru asigură că paginile dvs. sunt la fel de slabe posibil.
Combinarea fișierelor este exact ceea ce pare. Dacă site-ul dvs. rulează mai multe fișiere CSS și JavaScript, le puteți combina într-una.
Există mai multe moduri de a minimiza și combina fișierele, iar dacă site-ul dvs. rulează pe WordPress, plugin-uri cum ar fi WP Rocket fac procesul destul de simplu.
Dacă ați instalat acest plugin, mergeți la fila "Fișiere statice" și verificați fișierele pe care doriți să le minimalizați și să le combinați.
Acestea pot include fișiere HTML, CSS și JavaScript, precum și Fonturi Google.
Apoi, apăsați pe "Salvați modificările" pentru a finaliza procesul. Puteți să reîncărcați pagina dvs. și să examinați din nou Instrumentele de dezvoltator pentru a vedea impactul efectuat de modificările dvs.
Când vine vorba de site-ul dvs., mai ieftin este mai bine. Mai puține elemente de pe o pagină, cu cât mai puține HTTP solicită un browser, va trebui să facă renderul paginii - și cu cât va încărca mai repede.
3. Utilizați încărcarea asincronă pentru fișierele CSS și JavaScript
Odată ce ați minificat și combinat unele dintre fișierele dvs., puteți de asemenea să optimizați modul în care acestea se încarcă pe paginile dvs.
Scripturi cum ar fi CSS și JavaScript pot fi încărcate în două moduri diferite: Sincron sau Asincron.
Dacă script-urile dvs. se încarcă în mod sincron, ele se încarcă unul câte unul, în ordinea în care apar pe pagină. Dacă script-urile dvs. se încarcă în mod asincron, pe de altă parte, unele dintre ele se vor încărca simultan.
Încărcarea fișierelor asincron poate accelera paginile, deoarece atunci când un browser încarcă o pagină, acesta se mută de sus în jos.
Dacă se ajunge la un fișier CSS sau JavaScript care nu este asincron, acesta va opri încărcarea până când va încărca complet acel fișier. Dacă același fișier a fost asincron, browserul ar putea continua încărcarea altor elemente pe pagină în același timp.
Folosind aceeași fila "Fișiere statice" a pluginului WP Rocket, verificați opțiunile de lângă "Render-blocking CSS / JS".
Faceți clic pe "Salvați modificările", apoi testați-vă site-ul pentru a vă asigura că totul se încarcă corect.
4. Amana încărcarea JavaScript
Amânarea unui fișier înseamnă împiedicarea încărcării acestuia până la încărcarea altor elemente. Dacă amânați fișiere mai mari, cum ar fi JavaScript, vă asigurați că restul conținutului dvs. se poate încărca fără întârziere.
Dacă aveți un site WordPress, puteți utiliza pluginul WP Rocket menționat mai sus pentru a permite cu ușurință încărcarea JavaScript amânată. Pur și simplu bifați caseta de lângă "Încărcați fișiere JS amânate" și sunteți bine să mergeți.
Dacă aveți un site HTML, va trebui să efectuați un apel cu un fișier JavaScript extern chiar înainte de eticheta </ body>, care arată astfel:
Pentru mai multe informații, consultați acest tutorial privind amânarea încărcării JavaScript .
5. Minimizați timpul până la primul octet
În plus față de timpul necesar pentru încărcarea completă a paginii dvs., veți dori, de asemenea, să aruncați o privire la timpul necesar pentru a începe încărcarea.
Timpul până la primul byte sau TTFB reprezintă timpul necesar unui browser pentru a aștepta înainte de a obține primul byte de date de la server. Google recomandă un TTFB mai mic de 200 ms .
Spre deosebire de mulți dintre factorii de performanță ai frontului, cei mai mulți proprietari de site-uri se concentrează pe aceasta, este o preocupare pentru server.
Atunci când un utilizator accesează site-ul dvs., browserul său trimite o solicitare HTTP către serverul care o găzduiește. Există trei etape care trebuie să se întâmple între această solicitare inițială și primul octet de date:
- Căutare DNS
- Prelucrarea serverului
- Raspuns
Puteți vedea cât timp durează acest proces pentru site-ul dvs. folosind Instrumentele de dezvoltare ale Chrome sau Instrumentul terță parte.
Dacă utilizați Instrumente pentru dezvoltatori, este important să rețineți că timpul de răspuns poate fi afectat de conexiunea la Internet. Deci, cu cât este mai lentă conexiunea ta, cu atât mai lent va apărea răspunsul tău la server.
Pentru a accesa aceste informații în Instrumentele de dezvoltare, dați clic pe fila "Rețea" și pe mouse peste elementul de sus din coloana "Cascada".
Puteți utiliza, de asemenea, orice număr de instrumente terțe gratuite, cum ar fi WebPageTest, pentru a testa site-ul dvs. dintr-un centru de date.
Dacă TTFB este sub 200ms, sunteți în formă bună.
Dacă nu, ar putea exista câteva probleme diferite la rădăcină.
În general, majoritatea problemelor cu TTFB lent sunt cauzate fie de probleme de rețea, de crearea de conținut dinamic, de configurarea serverului web și de trafic.
Dintre acești patru factori, aveți controlul asupra a două: crearea conținutului dinamic și configurarea serverului.
Spre deosebire de paginile statice, un server trebuie să "construiască" un fișier dinamic înainte de a răspunde.