Cei 200 de factori de clasare Google: Lista complet

Cei 200 de factori de clasare Google: Lista completă (2022)

Poate știți deja că Google folosește peste 200 de factori de clasare în algoritmul său... Dar ce sunt, mai exact? Ei bine, te bucuri pentru că am făcut o listă completă. Unele sunt dovedite. Unele sunt controversate. Altele sunt SEO .

speculații de tocilari

Dar toți sunt aici. Și am actualizat recent întreaga listă pentru 2022. Să ne scufundăm direct.

  • Factori de domeniu
  • Factori la nivel de pagină
  • Factori la nivel de site
  • Factori de backlink
  • Interacțiunea utilizatorului
  • Reguli speciale de algoritm Google
  • Semnale de marcă
  • Factori de spam pe site
  • Factori de spam în afara site-ului

Factori de domeniu

1. Vârsta domeniului: Mulți SEO cred că în mod inerent Google „are încredere” în domenii mai vechi. Cu toate acestea, John Mueller de la Google a spus că „ vârsta domeniului nu ajută la nimic ”.

2. Cuvântul cheie apare în domeniul de nivel superior: a avea un cuvânt cheie în numele domeniului dvs. nu vă oferă un impuls SEO ca înainte. Dar încă acționează ca un semnal de relevanță.

3. Lungimea înregistrării domeniului: Un brevet Google afirmă:

„Domeniile valoroase (legitime) sunt adesea plătite cu câțiva ani în avans, în timp ce domeniile de intrare (ilegitime) sunt rareori folosite mai mult de un an. Prin urmare, data la care un domeniu expiră în viitor poate fi folosită ca un factor în prezicerea legitimității unui domeniu.”

4. Cuvânt cheie în subdomeniu: panelul de experți al Moz este de acord că un cuvânt cheie care apare în subdomeniu poate crește clasamentul.

5. Istoricul domeniului: Un site cu proprietate volatilă sau cu mai multe picături poate spune Google să „reseteze” istoricul site-ului, anulând linkurile care indică domeniul. Sau, în anumite cazuri, un domeniu penalizat poate transfera penalitatea noului proprietar .

6. Domeniu cu potrivire exactă: Domeniile cu potrivire exactă au probabil puține sau deloc beneficii SEO direct. Dar dacă EMD se întâmplă să fie un site de calitate scăzută, este vulnerabil la actualizarea EMD .

7. WhoIs public vs. privat: informațiile WhoIs private pot fi un semn al „ceva de ascuns”. Googler Matt Cutts este citat ca afirmând:

„... Când am verificat whois-ul pe ei, toți aveau „serviciu de protecție a confidențialității whois” asupra lor. Este relativ neobișnuit. … Să ai confidențialitatea whois activată nu este automat rău, dar odată ce ai reunit mai mulți dintre acești factori, de multe ori vorbești despre un tip foarte diferit de webmaster decât cel care are doar un singur site sau ceva.”

8. Proprietar WhoIs penalizat: dacă Google identifică o anumită persoană ca spammer, este logic să examineze alte site-uri deținute de acea persoană.

9. Extensie TLD de țară: a avea un domeniu de nivel superior de cod de țară (.cn, .pt, .ca) poate ajuta uneori site-ul să se clasifice pentru acea țară... dar poate limita capacitatea site-ului de a se clasa la nivel global.

Factori la nivel de pagină

10. Cuvânt cheie în eticheta de titlu: deși nu este la fel de important ca cândva, eticheta de titlu rămâne un SEO important pe pagină . semnal

11. Eticheta de titlu începe cu un cuvânt cheie : conform Moz , etichetele de titlu care încep cu un cuvânt cheie tind să aibă performanțe mai bune decât etichetele de titlu, unde cuvântul cheie apare la sfârșitul etichetei.

12. Cuvânt cheie în eticheta de descriere: Google nu folosește eticheta meta descriere ca semnal direct de clasare. Cu toate acestea, eticheta de descriere poate afecta rata de clic, care este un factor cheie de clasare.

13. Cuvântul cheie apare în eticheta H1: etichetele H1 sunt o „a doua etichetă de titlu”. Împreună cu eticheta de titlu, Google folosește eticheta dvs. H1 ca semnal secundar de relevanță, conform rezultatelor unui studiu de corelare:

14. TF-IDF: Un mod elegant de a spune: „Cât de des apare un anumit cuvânt într-un document?”. Cu cât acel cuvânt apare mai des pe o pagină, cu atât este mai probabil ca pagina să fie despre acel cuvânt. Google folosește probabil o versiune sofisticată a TF-IDF.

15. Lungimea conținutului: conținutul cu mai multe cuvinte poate acoperi o lățime mai largă și este probabil preferabil în algoritm în comparație cu articolele mai scurte și superficiale. Într-adevăr, un studiu recent din industrie a factorilor de clasare a constatat că rezultatul mediu pe prima pagină Google a fost de aproximativ 1400 de cuvinte.

16. Cuprins: Utilizarea unui cuprins legat poate ajuta Google să înțeleagă mai bine conținutul paginii dvs. De asemenea, poate duce la sitelinkuri:

17. Cuvinte cheie de indexare semantică latentă în conținut (LSI): cuvintele cheie LSI ajută motoarele de căutare să extragă sens din cuvintele care au mai multe semnificații (de exemplu: Apple the computer company vs Apple the fruit). Prezența/absența LSI probabil acționează și ca un semnal de calitate a conținutului.

18. Cuvinte cheie LSI în etichetele de titlu și descriere: ca și în cazul conținutului paginii web, cuvintele cheie LSI din metaetichetele paginii ajută, probabil, Google să discerne cuvintele cu mai multe semnificații potențiale. Poate acționa și ca un semnal de relevanță.

19. Pagina acoperă subiectul în profunzime: există o corelație clară între profunzimea acoperirii subiectului și clasamentul Google. Prin urmare, paginile care acoperă fiecare unghi probabil au o margine față de paginile care acoperă doar parțial un subiect.

20. Viteza de încărcare a paginii prin HTML: Atât Google , cât și Bing folosesc viteza paginii ca factor de clasare. Google folosește acum datele reale ale utilizatorilor Chrome pentru a evalua viteza de încărcare.

21. Utilizarea AMP: deși nu este un factor direct de clasare Google , AMP poate fi o cerință pentru a se clasa în versiunea mobilă a Caruselului de Știri Google .

22. Potrivire entitate: Conținutul unei pagini se potrivește cu „ entitatea ” pe care o caută un utilizator? Dacă da, pagina respectivă poate obține o creștere a clasamentului pentru acel cuvânt cheie.

23. Google Hummingbird: Această „ schimbare a algoritmului ” a ajutat Google să meargă dincolo de cuvintele cheie. Datorită lui Hummingbird, Google poate înțelege mai bine subiectul unei pagini web.

24. Conținut duplicat: conținut identic de pe același site (chiar și ușor modificat) poate influența negativ vizibilitatea motorului de căutare a unui site.

25. Rel=Canonical: atunci când este utilizată corespunzător , utilizarea acestei etichete poate împiedica Google să penalizeze site-ul dvs. pentru conținut duplicat .

26. Optimizarea imaginii: Imaginile trimit motoarelor de căutare semnale importante de relevanță prin numele fișierului, textul alternativ , titlul, descrierea și legenda.

27. Recentitatea conținutului: Actualizarea Google Caffeine favorizează conținutul recent publicat sau actualizat, în special pentru căutările care necesită timp. Evidențiind importanța acestui factor, Google arată data ultimei actualizări a unei pagini pentru anumite pagini:

28. Amploarea actualizărilor de conținut : Semnificația editărilor și modificărilor servește și ca factor de prospețime. Adăugarea sau eliminarea secțiunilor întregi este mai semnificativă decât schimbarea în ordinea câtorva cuvinte sau corectarea unei greșeli de scriere.

29. Actualizări istorice ale paginii: Cât de des a fost actualizată pagina de-a lungul timpului? Zilnic, săptămânal, la fiecare 5 ani? Frecvența actualizărilor paginii joacă, de asemenea, un rol în prospețime.

30. Proeminența cuvintelor cheie : Apariția unui cuvânt cheie în primele 100 de cuvinte ale conținutului unei pagini este corelată cu clasarea pe prima pagină pe Google .

31. Cuvânt cheie în Etichete H2, H3 : Apariția cuvântului cheie ca subtitlu în format H2 sau H3 poate fi un alt semnal de relevanță slabă. De fapt, Googler John Mueller afirmă :

„Aceste etichete de titlu în HTML ne ajută să înțelegem structura paginii.”

32. Calitatea legăturilor de ieșire : mulți SEO cred că conectarea către site-uri de autoritate ajută la trimiterea de semnale de încredere către Google. Și acest lucru este susținut de un studiu recent al industriei .

33. Tema linkurilor de ieșire: Conform algoritmului Hilltop , Google poate folosi conținutul paginilor către care trimiteți ca un semnal de relevanță. De exemplu, dacă aveți o pagină despre mașini care trimite către pagini legate de filme, aceasta poate spune Google că pagina dvs. este despre filmul Mașini, nu despre automobil.

34. Gramatică și ortografie: gramatica și ortografia corecte sunt un semnal de calitate, deși Cutts a dat mesaje mixte cu câțiva ani în urmă, despre dacă acest lucru era sau nu important.

35. Conținut sindicalizat: conținutul paginii este original? Dacă este răzuit sau copiat dintr-o pagină indexată, nu se va clasa la fel de bine... sau poate să nu fie indexat deloc.

36. Actualizare compatibilă cu dispozitivele mobile: denumită adesea „ Mobilegeddon ”, această actualizare a recompensat paginile care au fost optimizate corespunzător pentru dispozitivele mobile.

37. Utilizare mobilă: site-urile web pe care utilizatorii de telefonie mobilă le pot utiliza cu ușurință pot avea un avantaj în „Indexul pe mobil în primul rând” Google.

38. Conținut „ascuns” pe mobil: conținutul ascuns de pe dispozitivele mobile poate să nu fie indexat (sau să nu fie cântărit la fel de greu) față de conținutul complet vizibil. Cu toate acestea, un Googler a declarat recent că conținutul ascuns este OK. Dar a mai spus că în același videoclip, „...dacă este conținut critic, ar trebui să fie vizibil...”.

39. „Conținut suplimentar” util: conform unui document Google Rater Guidelines, care este acum public , conținutul suplimentar util este un indicator al calității unei pagini (și, prin urmare, al clasamentului Google). Exemplele includ convertoare valutare, calculatoare de dobândă la împrumut și rețete interactive.

40. Conținut ascuns în spatele filelor: utilizatorii trebuie să facă clic pe o filă pentru a dezvălui o parte din conținutul paginii dvs.? Dacă da, Google a spus că acest conținut „s-ar putea să nu fie indexat”.

41. Numărul de linkuri de ieșire: Prea multe OBL-uri dofollow pot „scurge” PageRank , ceea ce poate afecta clasamentul paginii respective.

42. Multimedia: Imaginile, videoclipurile și alte elemente multimedia pot acționa ca semnal de calitate a conținutului.

43. Numărul de link-uri interne care indică către pagină: numărul de link- uri interne către o pagină indică importanța acesteia față de alte pagini de pe site (mai multe link-uri interne=mai importante).

44. Calitatea link-urilor interne care indică către pagină : link-urile interne de la pagini cu autoritate de pe domeniu au un efect mai puternic decât paginile cu PageRank fără sau cu un PageRank scăzut.

45. Legături rupte: A avea prea multe link-uri rupte pe o pagină poate fi un semn al unui site neglijat sau abandonat. Documentul Google Rater Guidelines folosește linkuri întrerupte, cum ar fi unul pentru a evalua calitatea unei pagini de pornire.

46. ​​Nivel de citire: Nu există nicio îndoială că Google estimează nivelul de citire al paginilor web. De fapt, Google obișnuia să-ți ofere statistici privind nivelul de citire:

Dar ceea ce fac ei cu aceste informații este dezbătut. Unii spun că un nivel de bază de lectură vă va ajuta să vă clasați mai bine, deoarece va atrage masele. Dar alții asociază un nivel de lectură de bază cu morii de conținut, cum ar fi articolele Ezine.

47. Link -uri afiliate: Link-urile afiliate în sine probabil că nu vă vor afecta clasamentul. Dar dacă aveți prea multe, algoritmul Google poate acorda mai multă atenție altor semnale de calitate pentru a vă asigura că nu sunteți un „ site afiliat subțire ”.

48. Erori HTML/validare W3C : O mulțime de erori HTML sau codare neglijentă pot fi un semn al unui site de proastă calitate. Deși sunt controversate, mulți din SEO cred că o pagină bine codificată este folosită ca semnal de calitate.

49. Autoritate de domeniu : toate lucrurile fiind egale, o pagină de pe un domeniu autorizat se va clasa mai sus decât o pagină de pe un domeniu cu mai puțină autoritate.

50. PageRank-ul paginii: nu este perfect corelat. Dar paginile cu multă autoritate tind să depășească paginile fără prea multă autoritate pentru linkuri.

51. Lungimea URL: URL-urile excesiv de lungi pot afecta vizibilitatea unei pagini în motorul de căutare. De fapt, mai multe studii din industrie au descoperit că adresele URL scurte tind să aibă un ușor avantaj în rezultatele căutării Google.

52. Calea URL : o pagină mai apropiată de pagina de pornire poate obține o ușoară creștere a autorității față de paginile îngropate adânc în arhitectura unui site.

53. Editori umani: Deși nu a fost confirmat niciodată, Google a depus un brevet pentru un sistem care permite editorilor umani să influențeze SERP-urile.

54. Categoria paginii: Categoria în care apare pagina este un semnal de relevanță. O pagină care face parte dintr-o categorie strâns legată poate obține un spor de relevanță în comparație cu o pagină care este înregistrată într-o categorie fără legătură.

55. Cuvânt cheie în URL : Un alt semnal de relevanță. Un reprezentant Google a numit recent acest lucru „ un factor foarte mic de clasare ”. Dar totuși un factor de clasare.

56. Șirul URL: categoriile din șirul URL sunt citite de Google și pot oferi un semnal tematic despre ce este vorba despre o pagină:

57. Referințe și surse: citarea referințelor și a surselor, la fel ca lucrările de cercetare, poate fi un semn de calitate. Regulile de calitate Google afirmă că recenzenții ar trebui să țină cont de surse atunci când se uită la anumite pagini: „Acesta este un subiect în care expertiza și/sau sursele autorizate sunt importante…”. Cu toate acestea, Google a negat că folosesc link-uri externe ca semnal de clasare.

58. Marcatori și liste numerotate: marcatoarele și listele numerotate ajută la descompunerea conținutului pentru cititori, făcându-le mai ușor de utilizat. Google probabil este de acord și poate prefera conținut cu marcatori și numere.

59. Prioritatea paginii în Sitemap: Prioritatea unei pagini care este dată prin fișierul sitemap.xml poate influența clasarea.

60. Prea multe linkuri de ieșire: direct din documentul de evaluare a calității menționat mai sus:

„Unele pagini au multe, mult prea multe link-uri, ascund pagina și distragând atenția de la conținutul principal.”

61. Semnale UX de la alte cuvinte cheie Page Ranks pentru: Dacă pagina se clasează pentru mai multe alte cuvinte cheie, aceasta poate oferi Google un semn intern de calitate. De fapt, recentul raport al Google „ Cum funcționează căutarea ” afirmă:

„Căutăm site-uri pe care mulți utilizatori par să le aprecieze pentru interogări similare.”

62. Vechimea paginii: deși Google preferă conținutul proaspăt, o pagină mai veche care este actualizată în mod regulat poate depăși o pagină mai nouă.

63. Aspect ușor de utilizat: Citând încă o dată documentul Google Quality Guidelines:

„Dispunerea paginii pe pagini de cea mai înaltă calitate face ca conținutul principal să fie imediat vizibil.”

64. Domenii parcate : o actualizare Google din decembrie 2011 a redus vizibilitatea căutării domeniilor parcate.

65. Conținut util: după cum a subliniat cititorul Backlinko Jared Carrizales , Google poate face distincția între conținut „de calitate” și „util” .

Factori la nivel de site

66. Conținutul oferă valoare și informații unice: Google a declarat că este bucuros să penalizeze site-urile care nu aduc nimic nou sau util la masă, în special site-urile afiliate subțiri.

67. Pagina Contactați-ne: Documentul de calitate Google menționat mai sus afirmă că preferă site-uri cu „o cantitate adecvată de informații de contact”. Asigurați-vă că informațiile dvs. de contact se potrivesc cu informațiile whois.

68. Domain Trust/TrustRank: Mulți SEO cred că „TrustRank” este un factor de clasare extrem de important. Și un brevet Google intitulat „Clasarea rezultatelor căutării bazat pe încredere”, pare să susțină acest lucru.

69. Arhitectura site-ului: o arhitectură a site-ului bine pusă laolaltă (de exemplu, o structură siloz) ajută Google să vă organizeze conținutul tematic . De asemenea, poate ajuta Googlebot să acceseze și să indexeze toate paginile site-ului dvs.

70. Actualizări ale site-ului: Mulți SEO cred că actualizările site-ului - și mai ales atunci când conținut nou este adăugat pe site - funcționează un factor de prospețime la nivelul întregului site. Deși Google a negat recent că utilizează „frecvența publicării” în algoritmul lor.

71. Prezența Sitemap-ului: Un sitemap ajută motoarele de căutare să indexeze paginile dvs. mai ușor și mai detaliat, îmbunătățind vizibilitatea. Cu toate acestea, Google a declarat recent că sitemap-urile HTML nu sunt „utile” pentru SEO.

72. Timp de funcționare a site -ului : O mulțime de timpi de nefuncționare din cauza întreținerii site-ului sau a problemelor de server vă pot afecta clasamentul (și pot duce chiar la deindexare dacă nu sunt corectate).

73. Locația serverului : Locația serverului influențează locul în care site-ul dvs. se clasează în diferite regiuni geografice ( sursă ). Mai ales important pentru căutările geografice specifice.

74. Certificat SSL : Google a confirmat că folosește HTTPS ca semnal de clasare.

Potrivit Google, totuși, HTTPS acționează doar ca „ departajare ”.

75. EAT: prescurtare pentru „Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness”. Google poate oferi un avantaj site-urilor cu niveluri ridicate de EAT (în special site-urilor care publică conținut legat de sănătate).

76. Metainformații duplicate pe site : Meta informațiile duplicate pe site-ul dvs. pot reduce vizibilitatea întregii pagini.

77. Navigare prin breadcrumb: Acesta este un stil de arhitectură a site-ului ușor de utilizat, care ajută utilizatorii (și motoarele de căutare) să știe unde se află pe un site:

Google afirmă că : „Căutarea Google folosește marcajul breadcrumb în corpul unei pagini web pentru a clasifica informațiile din pagină în rezultatele căutării.”

78. Optimizat pentru mobil: cu mai mult de jumătate din toate căutările efectuate de pe dispozitive mobile, Google dorește să vadă că site-ul dvs. este optimizat pentru utilizatorii de dispozitive mobile . De fapt, Google penalizează acum site-urile web care nu sunt prietenoase cu dispozitivele mobile

79. YouTube: Nu există nicio îndoială că videoclipurile YouTube beneficiază de un tratament preferențial în SERP-uri (probabil pentru că Google le deține):

De fapt, Search Engine Land a constatat că traficul YouTube.com a crescut semnificativ după Google Panda .

80. Utilizabilitatea site-ului: un site greu de utilizat sau de navigat poate afecta indirect clasamentele prin reducerea timpului pe site, a paginilor vizualizate și a ratei de respingere (cu alte cuvinte, factorii de clasare RankBrain ).

81. Utilizarea Google Analytics și Google Search Console: Unii cred că instalarea acestor două programe pe site-ul dvs. poate îmbunătăți indexarea paginii dvs. Ele pot influența direct clasamentele, oferind Google mai multe date cu care să lucreze (adică o rată de respingere mai precisă, indiferent dacă obțineți sau nu trafic de recomandare de la backlink -urile dvs. etc.). Acestea fiind spuse, Google a negat acest lucru ca fiind un mit.

82. Recenziile utilizatorilor/Reputația site-ului: reputația unui site pe site-uri precum Yelp.com joacă probabil un rol important în algoritmul Google. Google a postat chiar și o schiță rar sinceră a modului în care folosesc recenziile online, după ce un site a fost surprins făcând clienți în efortul de a obține presă și link-uri.

83. Core Web Vitals: Core Web Vitals sunt „ mai mult decât un departajare ” în ceea ce privește impactul lor asupra clasamentelor.

Factori de backlink

84. Vârsta de legătură a domeniului: backlink-urile de la domenii vechi pot fi mai puternice decât de la domenii noi.

85. Numărul de domenii rădăcină de legătură: numărul de domenii de referință este unul dintre cei mai importanți factori de clasare din algoritmul Google, așa cum puteți vedea din studiul nostru de industrie din 11,8 milioane de rezultate ale căutării Google.

86. Număr de link-uri de la IP-uri separate de clasă C: link-urile de la adrese IP separate sugerează o gamă mai largă de site-uri care vă oferă link-uri, ceea ce vă poate ajuta cu clasamente .

87. Număr de pagini de link: numărul total de pagini de link (chiar și din același domeniu) poate afecta clasamentele .

88. Backlink Anchor Text : După cum este menționat în această descriere a algoritmului original Google:

„În primul rând, ancorele oferă adesea descrieri mai precise ale paginilor web decât paginile în sine.”

În mod evident, textul ancora este mai puțin important decât înainte (și, atunci când este supraoptimizat, funcționează ca un semnal de spam web ). Dar textul ancora bogat în cuvinte cheie trimite în continuare un semnal puternic de relevanță în doze mici.

89. Alt Tag (pentru Image Links) : Textul alternativ acționează ca text de ancorare pentru imagini.

90. Link-uri de la domeniile .edu sau .gov : Matt Cutts a declarat că TLD nu ține cont de importanța unui site. Și Google a spus că „ ignoră ” multe link-uri Edu. Cu toate acestea, asta nu îi împiedică pe SEO să creadă că există un loc special în algoritm pentru TLD-urile .gov și .edu.

91. Autoritatea de conectare a paginii: Autoritatea (PageRank) paginii de referință a fost un factor de clasare extrem de important încă de la începuturile Google și încă este .

92. Autoritatea domeniului de legătură : Autoritatea domeniului de referință poate juca un rol independent în valoarea unui link.

93. Link-uri de la concurenți: Link-urile din alte pagini care se clasifică în același SERP pot fi mai valoroase pentru clasarea unei pagini pentru acel cuvânt cheie (datorită faptului că sunt pagini extrem de relevante).

94. Link-uri de la site-uri web „așteptate”: deși sunt speculative, unii SEO cred că Google nu va avea deplină încredere în site-ul dvs. până când veți primi linkuri către un set de site-uri de autoritate „așteptate” din industria dvs.

95. Link-uri din vecinătăți proaste: link-urile din așa-numitele „cartiere proaste” vă pot afecta site-ul .

96. Postări pentru oaspeți: Deși linkurile de la postările pentru invitați încă trec valoare, probabil că nu sunt la fel de puternice ca linkurile editoriale adevărate (în plus, la scară largă ” a invitaților poate duce site-ul dvs. în probleme). postarea „

97. Link-uri din reclame: Conform Google , link-urile din reclame nu ar trebui să fie urmărite sau să utilizeze atributul rel=sponsored. Cu toate acestea, este probabil ca Google să fie capabil să identifice și să filtreze linkurile urmărite din reclame.

98. Autoritatea paginii de pornire: Legăturile către pagina de pornire a unei pagini de referință pot juca o importanță deosebită în evaluarea ponderii unui site și, prin urmare, a unui link.

99. Nofollow Links: Acesta este unul dintre cele mai controversate subiecte din SEO. Cuvântul oficial al Google despre această problemă este:

„În general, nu îi urmăm.”

Ceea ce sugerează că fac... cel puțin în anumite cazuri. A avea un anumit % de link- uri nofollow poate indica, de asemenea, un profil de link natural versus nenatural.

100. Diversitatea tipurilor de linkuri: a avea un procent nefiresc de mare din linkurile tale care provin dintr-o singură sursă (de exemplu, profiluri de forum, comentarii pe blog) poate fi un semn de spam web. Pe de altă parte, link-urile din diverse surse este un semn al unui profil de link natural.

101. Etichete „Sponsorizate” sau „UGC”: Linkurile etichetate ca „rel=sponsorizate” sau „rel=UGC” sunt tratate diferit față de link-urile normale „urmate” sau rel=nofollow.

102. Legături contextuale: Linkurile încorporate în conținutul unei pagini sunt considerate mai puternice decât linkurile de pe o pagină goală sau găsite în altă parte a paginii.

103. Redirecționări 301 excesive către pagină: backlink-urile care provin de la redirecționări 301 diluează un anumit PageRank, conform unui videoclip de ajutor pentru webmasteri .

104. Text de ancorare a legăturii interne: Textul de ancorare a legăturii interne este un alt semnal de relevanță. Acestea fiind spuse, linkurile interne au probabil mult mai puțină greutate decât textul ancora care vine de pe site-uri externe.

105. Atribuirea titlului linkului : titlul linkului (textul care apare atunci când treceți cu mouse-ul peste un link) poate fi folosit și ca un semnal de relevanță slabă.

106. TLD-ul de țară al domeniului de referință: obținerea de link-uri de la extensiile de domeniu de nivel superior specifice țării (.de, .cn, .co.uk) vă poate ajuta să vă poziționați mai bine în acea țară.

107. Locația legăturii în conținut: linkurile de la începutul unui conținut pot avea ceva mai multă greutate decât linkurile plasate la sfârșitul conținutului.

108. Locația linkului pe pagină: Unde apare un link pe o pagină este important. În general, un link încorporat în conținutul unei pagini este mai puternic decât un link din subsolul sau zona barei laterale.

109. Relevanța domeniului de legătură: Un link de la un site dintr-o nișă similară este semnificativ mai puternic decât un link de la un site complet fără legătură.

110. Relevanța la nivel de pagină: Un link de la o pagină relevantă transmite, de asemenea, mai multă valoare.

111. Cuvânt cheie în titlu: Google acordă un plus de dragoste link-urilor din paginile care conțin cuvântul cheie al paginii dvs. în titlu („Experți care trimit către experți”).

112. Viteza pozitivă a legăturilor: Un site cu viteză pozitivă a link -ului primește de obicei un impuls SERP , deoarece arată că site-ul tău crește în popularitate.

113. Viteza legăturii negative: Pe de altă parte, o viteză a legăturii negative poate reduce semnificativ clasamentele, deoarece este un semnal de scădere a popularității.

114. Link-uri de la paginile „Hub”: Algoritmul Hilltop sugerează că obținerea de link-uri de la pagini care sunt considerate resurse de top (sau hub-uri) pe un anumit subiect primesc un tratament special.

115. Link de la site-uri de autoritate: un link de la un site considerat un „site de autoritate” probabil să treacă mai multă energie decât un link de la un site mic, relativ necunoscut.

116. Link la Wikipedia Sursa: Deși linkurile nu sunt urmărite, mulți cred că obținerea unui link de la Wikipedia vă oferă un plus de încredere și autoritate în ochii motoarelor de căutare. Google a negat acest lucru .

117. Apariții concomitente: cuvintele care tind să apară în jurul link-urilor dvs. de backlink îi ajută să spună Google despre ce este vorba în acea pagină .

118. Backlink Age: Conform unui brevet Google , link-urile mai vechi au mai multă putere de clasare decât backlink-urile nou create.

119. Link-uri de pe site-uri reale vs. „Splog-uri”: Datorită proliferării rețelelor de bloguri, Google probabil acordă mai multă pondere link-urilor care provin de la „site-uri reale” decât de la bloguri false. Ei probabil folosesc semnale de brand și de interacțiune cu utilizatorul pentru a distinge între cele două.

120. Profil de link natural: Un site cu un profil de link „natural” va avea un rang înalt și va fi mai durabil la actualizări decât unul care a folosit în mod clar strategii de tip black hat pentru a construi linkuri.

121. Legături reciproce: pagina Google Scheme de legături afișează „Schimbul excesiv de linkuri” ca o schemă de legături de evitat.

122. Linkuri de conținut generate de utilizatori: Google poate identifica UGC față de conținutul publicat de proprietarul real al site-ului. De exemplu, ei știu că un link de la blogul oficial WordPress.com este foarte diferit de un link de la besttoasterreviews.wordpress.com.

123. Link-uri de la 301: Link-urile de la redirecționări 301 pot pierde puțin din sucul în comparație cu o legătură directă. Cu toate acestea, Matt Cutts spune că un 301 este similar cu legăturile directe

124. Utilizare Schema.org: paginile care acceptă microformate se pot clasa deasupra paginilor fără acesta. Acesta poate fi un impuls direct sau faptul că paginile cu microformatare au un CTR SERP mai mare:

125. TrustRank al site -ului de conectare: credibilitatea site-ului care trimite către tine determină cât de mult „TrustRank” este transmis către tine.

126. Numărul de legături de ieșire pe pagină: PageRank este finit. Un link pe o pagină cu sute de link-uri externe trece mai puțin PageRank decât o pagină cu câteva link-uri de ieșire.

127. Link-uri la forum: din cauza spam-ului la nivel industrial, Google poate devaloriza în mod semnificativ link-urile de pe forumuri.

128. Numărul de cuvinte al conținutului de legături: un link dintr-o postare de 1000 de cuvinte este de obicei mai valoros decât un link din interiorul unui fragment de 25 de cuvinte.

129. Calitatea legăturii conținutului: legăturile din conținutul prost scris sau filat nu trec la fel de multă valoare ca linkurile din conținutul bine scris.

130. Link-uri la nivel de site: Matt Cutts a confirmat că link-urile la nivel de site sunt „comprimate” pentru a conta ca un singur link.

Interacțiunea utilizatorului

131. RankBrain: RankBrain este algoritmul AI al Google. Mulți cred că scopul său principal este de a măsura modul în care utilizatorii interacționează cu rezultatele căutării (și de a clasifica rezultatele în consecință).

132. Rata de clic organică pentru un cuvânt cheie : Potrivit Google , paginile care primesc clic mai mult în CTR pot obține un impuls SERP pentru acel cuvânt cheie.

133. CTR organic pentru toate cuvintele cheie al unui site : CTR organic pentru toate cuvintele cheie pentru care se clasează poate fi un semnal de interacțiune cu utilizatorul, bazat pe oameni (cu alte cuvinte, un „ Scor de calitate” pentru rezultatele organice ).

134. Rata de respingere: Nu toată lumea din SEO este de acord cu rata de respingere, dar poate fi o modalitate prin care Google își folosește utilizatorii ca testeri de calitate (la urma urmei, paginile cu o rată de respingere mare probabil că nu sunt un rezultat grozav pentru acel cuvânt cheie) . De asemenea, un studiu amplu realizat de SEMRush a găsit o corelație între rata de respingere și clasamentul Google.

135. Trafic direct: este confirmat că Google utilizează date din Google Chrome pentru a determina câte persoane vizitează site-ul (și cât de des). Site-urile cu mult trafic direct sunt probabil site-uri de calitate superioară față de site-urile care obțin foarte puțin trafic direct. De fapt, studiul SEMRush pe care tocmai l-am citat a găsit o corelație semnificativă între traficul direct și clasamentele Google.

136. Trafic repetat : site-urile cu vizitatori repeți pot obține o creștere a clasamentului Google.

137. Pogosticking: „ Pogosticking ” este un tip special de săritură. În acest caz, utilizatorul face clic pe alte rezultate ale căutării în încercarea de a găsi răspunsul la întrebarea sa.

Rezultatele de la care oamenii din Pogostick pot obține o scădere semnificativă a clasamentului .

138. Site-uri blocate : Google a întrerupt această funcție în Chrome. Cu toate acestea, Panda a folosit această caracteristică ca semnal de calitate. Deci, Google poate folosi în continuare o variantă a acestuia.

139. Marcaje Chrome: știm că Google colectează date de utilizare a browserului Chrome . Paginile care sunt marcate în Chrome ar putea primi un impuls.

140. Număr de comentarii: Paginile cu o mulțime de comentarii pot fi un semnal de interacțiune cu utilizatorul și de calitate. De fapt, un Googler a spus că comentariile pot ajuta „foarte mult” la clasamente.

141. Dwell Time: Google acordă o atenție deosebită „ dwell time ”: cât timp petrec oamenii pe pagina ta când vin dintr-o căutare pe Google. Acest lucru este uneori denumit și „clicuri lungi versus clicuri scurte”. Pe scurt: Google măsoară cât timp petrec utilizatorii Google pe pagina ta. Cu cât timp petrecut mai mult, cu atât mai bine.

Reguli speciale de algoritm Google

142. Interogarea merită prospețime: Google oferă paginilor mai noi un impuls pentru anumite căutări .

143. Interogarea merită diversitate: Google poate adăuga diversitate la un SERP pentru cuvinte cheie ambigue, cum ar fi „Ted”, „WWF” sau „ruby”.

144. Istoricul de navigare a utilizatorilor : probabil ați observat și dvs. acest lucru: site-urile web pe care le vizitați frecvent primesc un impuls SERP pentru căutările dvs.

145. Istoricul căutărilor utilizatorilor: lanțul de căutare influențează rezultatele căutării pentru căutări ulterioare . De exemplu, dacă căutați „recenzii”, apoi căutați „pâine de pâine”, este mai probabil ca Google să claseze mai sus site-urile de recenzii de pâine de pâine în SERP-uri.

146. Fragmente recomandate: conform unui studiu SEMRush , Google alege conținutul Fragmentelor recomandate pe baza unei combinații de lungime a conținutului, formatare, autoritatea paginii și utilizarea HTTP-urilor.

147. Direcționare geografică: Google acordă preferință site-urilor cu o IP de server local și extensie de nume de domeniu specifică țării.

148. Căutare sigură: rezultatele căutării cu blestem sau conținut pentru adulți nu vor apărea pentru persoanele cu Căutarea sigură activată.

149. Cuvinte cheie „YMYL”: Google are standarde mai ridicate de calitate a conținutului pentru cuvintele cheie „Banii tăi sau viața ta”.

150. Reclamații DMCA: Google „clasifică” paginile cu reclamații legitime DMCA .

151. Diversitatea domeniilor : așa-numita „ Actualizare Bigfoot ” a adăugat mai multe domenii la fiecare pagină SERP.

152. Căutări tranzacționale : Google afișează uneori rezultate diferite pentru cuvinte cheie legate de cumpărături, cum ar fi căutările de zboruri.

153. Căutări locale: pentru căutări locale, Google plasează adesea rezultate locale deasupra SERP-urilor organice „normale”.

154. Caseta Top Stories: Anumite cuvinte cheie declanșează o casetă Top Stories:

155. Preferință de marcă mare: După actualizarea Vince , Google a început să ofere mărcilor mari un impuls pentru anumite cuvinte cheie.

156. Rezultate de cumpărături: Google afișează uneori rezultatele de Cumpărături Google în SERP-uri organice:

157. Rezultate imagini: imaginile Google apar uneori în rezultatele căutării normale, organice.

158. Rezultate Easter Egg: Google are aproximativ o duzină de rezultate Easter Egg . De exemplu, când căutați „Atari Breakout” în căutarea de imagini Google, rezultatele căutării se transformă într-un joc care poate fi jucat (!). Strigă lui Victor Pan pentru asta.

159. Rezultatele unui singur site pentru mărci: cuvintele cheie orientate către domeniu sau marcă aduc mai multe rezultate de pe același site .

160. Actualizare împrumuturi de zi de plată: Acesta este un algoritm special conceput pentru a curăța „ interogările foarte spam ”.

Semnale de marcă

161. Textul de ancorare a numelui de marcă: Textul de ancorare a mărcii este un semnal de marcă simplu, dar puternic.

162. Căutări de marcă: Oamenii caută mărci. Dacă oamenii caută marca dvs. în Google, acest lucru arată Google că site-ul dvs. este un brand adevărat.

163. Căutări de mărci + cuvinte cheie: oamenii caută un anumit cuvânt cheie împreună cu marca dvs. (de exemplu: „Factori de clasare Backlinko Google” sau „Backlinko SEO”)? Dacă da, Google vă poate oferi o creștere a clasamentului atunci când oamenii caută versiunea fără marcă a acelui cuvânt cheie în Google.

164. Site-ul are o pagină de Facebook și Like-uri: mărcile tind să aibă pagini de Facebook cu multe aprecieri.

165. Site-ul are profil Twitter cu urmăritori: profilurile Twitter cu o mulțime de urmăritori semnalează o marcă populară.

166. Pagina oficială a companiei Linkedin: Majoritatea afacerilor reale au pagini de companie Linkedin.

167. Autor cunoscut: În februarie 2013, CEO-ul Google, Eric Schmidt, a afirmat:

„În cadrul rezultatelor căutării, informațiile legate de profilurile online verificate vor fi clasate mai sus decât conținutul fără o astfel de verificare, ceea ce va determina ca majoritatea utilizatorilor să facă clic în mod natural pe rezultatele de sus (verificate).

168. Legitimitatea conturilor de social media: Un cont de social media cu 10.000 de urmăritori și 2 postări este probabil interpretat mult diferit decât un alt cont puternic de 10.000 de urmăritori, cu multă interacțiune. De fapt, Google a depus un brevet pentru a determina dacă conturile de social media erau sau nu reale sau false.

169. Mențiuni de brand pe Top Stories: mărcile cu adevărat mari sunt menționate pe site-urile Top Stories tot timpul. De fapt, unele branduri au chiar și un flux de știri de pe propriul site, pe prima pagină:

170. Mențiuni de marcă nelegate: mărcile sunt menționate fără a fi asociate. Google probabil privește mențiunile de marcă fără hiperlinkuri ca un semnal de marcă.

171. Cărămidă și mortar Locație: Afacerile reale au birouri. Este posibil ca Google să caute date despre locație pentru a determina dacă un site este sau nu o marcă mare.

Factori de spam pe site

172. Penalizare Panda: site-urile cu conținut de calitate scăzută (în special fermele de conținut ) sunt mai puțin vizibile în căutare după ce sunt lovite de o penalizare Panda .

173. Link-uri către vecinătăți proaste: conectarea către „cartiere proaste” – cum ar fi farmacie spam sau site-uri de împrumut pentru ziua de plată – vă poate afecta vizibilitatea căutării.

174. Redirecționări: redirecționările furtive sunt un mare nu-nu . Dacă este prins, poate obține un site nu doar penalizat, ci și de-indexat.

175. Ferestre pop-up sau „Reclame care distrag atenția”: Documentul oficial Google Rater Guidelines spune că ferestrele pop-up și reclamele care distrag atenția sunt semnul unui site de calitate scăzută.

176. Ferestre pop-up interstițiale: Google poate penaliza site-urile care afișează ferestre pop-up „interstițiale” pe întreaga pagină pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

177. Supraoptimizarea site-ului: Da, Google penalizează oamenii pentru supraoptimizarea site-ului lor. Aceasta include: umplerea cuvintelor cheie , umplerea etichetelor antet, decorarea excesivă a cuvintelor cheie.

178. Conținut fals: Un brevet Google subliniază modul în care Google poate identifica conținutul „gibberish”, ceea ce este util pentru filtrarea conținutului filat sau generat automat din indexul lor.

179. Doorway Pages: Google dorește ca pagina pe care o arătați lui Google să fie pagina pe care utilizatorul o va vedea în cele din urmă. Dacă pagina dvs. redirecționează oamenii către o altă pagină, aceasta este o „Pagină de intrare”. Inutil să spun că Google nu-i plac site-urile care folosesc Doorway Pages.

180. Anunțuri deasupra paginii: „ Algoritmul de aranjare a paginii ” penalizează site-urile cu o mulțime de anunțuri (și puțin conținut) deasupra paginii.

181. Ascunderea link-urilor afiliate: a merge prea departe atunci când încercați să ascundeți link-urile afiliate ( în special cu demascare ) poate aduce o penalizare.

182. Fred: o poreclă dată unei serii de actualizări Google începând cu 2017. Potrivit Search Engine Land , Fred „vizează site-uri cu conținut de valoare scăzută care pun veniturile mai presus de a-și ajuta utilizatorii”.

183. Site-uri afiliate: nu este un secret pentru nimeni că Google nu este cel mai mare fan al afiliaților . Și mulți cred că site-urile care monetizează cu programe de afiliere sunt supuse unui control suplimentar.

184. Conținut generat automat: Google urăște conținutul generat automat . Dacă bănuiesc că site-ul dvs. difuzează conținut generat de computer, ar putea duce la o penalizare sau de-indexare.

185. Sculptarea PageRank în exces: a merge prea departe cu sculptarea PageRank - prin neurmărirea tuturor legăturilor de ieșire - poate fi un semn de joc al sistemului.

186. Adresă IP semnalată ca spam: dacă adresa IP a serverului dvs. este semnalată pentru spam, aceasta poate afecta toate site-urile de pe acel server .

187. Spam de meta-etichete: umplerea cuvintelor cheie se poate întâmpla și în meta-etichete. Dacă Google crede că adăugați cuvinte cheie la etichetele dvs. de titlu și descriere într-un efort de a folosi algo, acestea ar putea să vă lovească site-ul cu o penalizare.

Factori de spam în afara site-ului

188. Site piratat : Dacă site-ul dvs. este piratat, acesta poate fi eliminat din rezultatele căutării. De fapt, Search Engine Land a fost complet deindexat după ce Google a crezut că a fost piratat.

189. Aflux nenatural de legături : Un aflux brusc (și nenatural) de legături este un semn sigur al legăturilor false.

190. Penguin Penalty: site-urile care au fost lovite de Google Penguin sunt semnificativ mai puțin vizibile în căutare. Deși, aparent, Penguin se concentrează acum mai mult pe filtrarea link-urilor proaste decât pe penalizarea site-urilor web întregi.

191. Profil de legături cu un procent ridicat de link-uri de calitate scăzută: o mulțime de link-uri din surse utilizate în mod obișnuit de SEO-ul black hat (cum ar fi comentariile de blog și profilurile de forum) pot fi un semn al jocului sistemului.

192. Link-uri de pe site-uri web nelegate: un procent ridicat de backlink-uri de pe site-uri fără legătură cu subiectul poate crește șansele unei penalizări manuale .

193. Legături nenaturale Avertisment: Google a trimis mii de mesaje „Google Search Console notificare privind legăturile nenaturale detectate”. Acest lucru precede de obicei o scădere a clasamentului, deși nu 100% din timp .

194. Link-uri de directoare de calitate scăzută: Conform Google , backlink-urile din directoare de calitate scăzută pot duce la o penalizare.

195. Linkuri widget: Google se încruntă asupra link-urilor care sunt generate automat atunci când utilizatorul încorporează un „widget” pe site-ul său.

196. Link-uri de la aceeași clasă IP IP : obținerea unei cantități nenaturale de link-uri de la site-uri de pe același server IP poate ajuta Google să stabilească dacă linkurile dvs. provin dintr-o rețea de bloguri .

197. Textul de ancorare „otrăvitor”: a avea text de ancorare „otrăvitor” (în special cuvintele cheie de farmacie) îndreptat către site-ul dvs. poate fi un semn de spam sau un site piratat. În orice caz, poate afecta clasamentul site-ului tău.

198. Unnatural Link Spike: Un brevet Google din 2013 descrie modul în care Google poate identifica dacă un aflux de linkuri către o pagină este legitim sau nu. Acele legături nenaturale pot deveni devalorizate.

199. Link-uri din directoarele articolelor și comunicatele de presă: directoarele cu articolele și comunicatele de presă au fost abuzate până la punctul în care Google consideră acum aceste două strategii de construire a legăturilor o „schemă de legături” în multe cazuri.

200. Acțiuni manuale: Există mai multe tipuri de acestea , dar cele mai multe sunt legate de crearea de legături cu pălărie neagră.

201. Vânzarea de link-uri: să fii surprins vânzând link -uri poate afecta vizibilitatea căutării tale .

202. Google Sandbox: site-urile noi care primesc un aflux brusc de link-uri sunt uneori introduse în Google Sandbox , ceea ce limitează temporar vizibilitatea căutării.

203. Google Dance: Google Dance poate schimba temporar clasamentele. Potrivit unui brevet Google , aceasta poate fi o modalitate prin care aceștia pot determina dacă un site încearcă sau nu să folosească algoritmul.

204. Instrumentul de respingere: Utilizarea instrumentului de respingere poate elimina o penalizare manuală sau algoritmică pentru site-urile care au fost victimele SEO negativ.

205. Solicitare de reevaluare : O cerere de reevaluare reușită poate ridica o penalizare.

206. Scheme de linkuri temporare: Google a prins pe oameni care creează – și elimină rapid – linkuri spam. Cunoscută și ca schemă de legături temporare.

Concluzie

Asta e o listă destul de mare.

Pentru a rezuma, iată cei mai importanți factori de clasare Google în 2022:

  • Domenii de referință
  • Rata de clic organică
  • Autoritate de domeniu
  • Utilizare mobilă
  • Timp de locuire
  • Numărul total de backlink-uri
  • Calitatea conținutului
  • SEO pe pagină

Acum aș dori să aud de la tine:

Ce factor de clasare SEO din această listă a fost nou pentru tine?

Sau poate am omis ceva.

Oricum ar fi, anunță-mă !

 

 

Sursa: BackLinko

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |