Căutare semantică: un ghid cuprinzător pentru înțelegerea și optimizarea acesteia

Căutare semantică: un ghid cuprinzător pentru înțelegerea și optimizarea acesteia

LSI (Latent Semantic Indexing) este o modalitate prin care motoarele de căutare înțeleg dacă conținutul tău este într-adevăr la subiect și în profunzime sau doar spam.

Motoarele de căutare înțeleg acest lucru uitându-se la cuvintele dintr-un articol și hotărând cât de relevante sunt acestea unul pentru celălalt.

Vocea corectă înseamnă adesea înțelegerea factorilor care stau la baza căutării semantice, inclusiv:

  • Procesarea limbajului natural
  • Recunoașterea entității
  • Contextul fluxului de interogări
  • Contextul utilizatorului

Dacă vă puteți încadra în contextul acestui cadru, veți putea continua să găsiți subiecte pe care oamenii doresc să le citească .

De exemplu, pentru un articol despre computere, motoarele de căutare știu că următoarele cuvinte sunt strâns legate de „calculatoare” și probabil vor apărea în orice articol bun despre computere: hard disk, CPU, RAM, monitor, motherboard, ghz, mhz, Intel, Nvidia, etc... Aceștia sunt cunoscuți ca termeni LSI.

 

Cuprins

Ce este căutarea semantică și indexarea semantică latentă (LSI)

Așadar, iată ce se întâmplă atunci când motoarele de căutare vă găsesc articolul:

1. Se citește articolul

2. Determină „densitatea cuvintelor cheie” a fiecărui cuvânt sau frază din articol. Aceasta înseamnă că se uită la întregul număr de cuvinte din articol și găsește de câte ori anumite cuvinte sau fraze sunt repetate în articol. Cuvintele și frazele care se repetă mai des au o densitate mai mare a cuvintelor cheie. Acesta este modul în care motoarele de căutare știu despre ce este articolul tău. Așadar, pentru un articol despre „cazuri pentru PC desktop”, acea expresie ar putea apărea de 4 ori în articolul tău de 700 de cuvinte. Asta i-ar da o densitate de aproximativ 1,7%. (12/700 = 1,7%).

Folosim 12 pentru că „carcase pentru PC desktop” este compus din 3 cuvinte, deci 3 cuvinte X 4 apariții = 12. Puteți ajuta motoarele de căutare să descopere despre ce este articolul dvs. incluzând cuvântul cheie în titlu, primul paragraf și ultimul paragraf al articolului dvs., așa cum știu motoarele de căutare pentru a pune un accent suplimentar pe aceste zone ale articolului.

3. Selectează cuvintele și expresiile cu cea mai mare densitate de cuvinte cheie și le folosește pentru a determina despre ce este vorba în articol (în esență, articolului i se atribuie un „scor de relevanță”). Așadar, pentru exemplul nostru de „carcase pentru PC desktop”, dacă găsește o densitate mare a cuvintelor cheie de „carcase pentru PC desktop”, atunci știe să se aștepte la densități mari de alți termeni înrudiți (termeni LSI), cum ar fi: ATX, răcire, sursă de alimentare, placă de bază, carcasă pentru jocuri, carcasă personalizată etc...

Motoarele de căutare știu la ce termeni înrudiți să se aștepte pentru orice cuvânt cheie dat; au devenit destul de deștepți. Deci, dacă se așteaptă să vadă anumite cuvinte cheie înrudite în articol, dar nu le găsesc, îi atribuie un scor de relevanță mai mic. Acest lucru afectează direct locul în care acel articol va fi clasat în pagina cu rezultatele motorului de căutare (SERP) atunci când cineva caută cuvântul cheie țintă.

LSI is a key concept in SEO (search engine optimization). Other search engines are always improving, and right now they are rewarding content that has a good balance of LSI terms with the main keyword of the article. So if your plan is to use & creating content that you write to build a Website, optimize that Website for SEO, and monetize the traffic that comes to the Website, it’s important that your articles have a good mix of LSI terms. So when I read articles, I read them from two different perspectives:

1. Human (Does it read well?)

2. Specialist SEO/păianjen motor de căutare (Există o densitate bună a cuvintelor cheie? Există o mulțime de termeni LSI?)

Deci, pentru viitoarele eforturi de marketing pentru articole, încercați să încorporați termeni LSI. Gândește-te doar la ce termeni sunt unici pentru nișa pentru care scrii. Adesea, acești termeni vor apărea organic pe măsură ce scrieți. Dar pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să fii conștient de modul în care păianjenii motoarele de căutare vor citi conținutul tău.

Luați această postare pe blog, de exemplu. Subiectul principal al acestei postări este LSI (Latent Semantic Indexing), dar am presărat o grămadă de termeni LSI în această postare:

  • SEO
  • conţinut
  • relevante
  • cuvânt cheie
  • densitatea cuvintelor cheie
  • motor de căutare
  • Optimizare motor de căutare
  • Site-ul web
  • marketing de articole
  • rang
  • monetizează

Toți acești termeni sunt legați de LSI și categoria mai largă de SEO, pe care motoarele de căutare o vor recunoaște atunci când păianjenii lor accesează această postare. Și rezultatul? Acestui articol de blog i se va atribui un scor de relevanță mai mare pentru acele categorii. Și asta înseamnă că se va clasa mai sus în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri). Simplu ca asta.

Acum, nu mă înțelege greșit; LSI nu este singurul factor determinant al modului în care conținutul tău se clasează în SERP-uri. De fapt, este doar unul dintre sutele, dacă nu mii de factori. Acestea fiind spuse, câștigă importanță în algoritmii motorului de căutare, așa că merită să vă gândiți când creați conținut / scrieți conținut optimizat SEO .

Search trends are dependent on a number of closely interacting technologies, and you need to be aware of how they’re changing if you want to stay ahead of the competition, especially as rates of change accelerate across the board. There are device technologies, which have given us mobile devices and more sophisticated forms of local search, web technologies, which have made it possible for more companies to make more creative websites, and raw search technologies, which make search faster, easier, and more relevant for user satisfaction (among other classes of search technology).

Dintre tehnologiile de căutare, una dintre cele mai fascinante – și cea mai rapidă schimbare – este căutarea semantică, abilitatea motoarelor de căutare de a recunoaște și interpreta limbajul natural al intenției/interogărilor utilizatorului. căutarea semantică funcționează și evoluează în moduri uimitoare, iar cu cât începi să te adaptezi mai devreme la ele, cu atât mai bine.

Pasăre colibri (2013)

 La începutul anilor 2000, nu exista „căutare semantică”, iar recunoașterea limbajului natural părea un vis îndepărtat pentru AI. Motoarele de căutare au funcționat folosind un sistem de cartografiere bazat pe cuvinte cheie; ar identifica anumite cuvinte cheie și expresii cheie în cuvintele dvs. de căutare, apoi ar genera o listă a locurilor de pe web unde acești termeni au fost folosiți cel mai frecvent și cel mai vizibil. De-a lungul anilor, acest proces a devenit mai sofisticat, eliminând paginile pline de cuvinte cheie în mod nefiresc și cartografiind fraze mai complicate, dar practic a funcționat în același mod.

Actualizarea Google Hummingbird a schimbat jocul când a apărut în 2013. În loc să folosească cuvinte cheie pentru a găsi cele mai relevante rezultate pentru o interogare de căutare, Hummingbird ar putea interpreta intenția unei interogări de utilizator pe baza formulării sale și să găsească intrări relevante de acolo. Apariția sa a marcat o abatere semnificativă de la strategiile bazate pe cuvinte cheie ale optimizatorilor de căutare, forțând în schimb pe marketerii de conținut să se străduiască mai mult să răspundă la întrebări pentru satisfacția, preocupările și interesele utilizatorilor.

RankBrain (2015)

 La sfârșitul anului trecut, Google a lansat un nou sistem/algoritm de învățare automată pentru Hummingbird numit RankBrain . Scopul algoritmului este de a îmbunătăți capacitățile de căutare semantică ale lui Hummingbird, învățând treptat mai multe despre modul în care oamenii vorbesc (și introduc interogări în motoarele de căutare). Deși căutarea semantică funcționează deja destul de impresionantă, căutarea semantică caută atunci când interogarea unui utilizator este deosebit de pronunțată, complexă sau ambiguă. RankBrain învață din experiențele anterioare, actualizându-se în esență și, în cele din urmă, devenind capabil să descompună acele interogări complexe și indescifrabile în bucăți mai ușor de gestionat. Este un semn al angajamentului Google față de fazele nesfârșite de îmbunătățire – fără peretele temporal și logistic dintre ingineri și actualizări manuale, acest algoritm automat se va putea dezvolta mai rapid ca niciodată.

Răspunsuri bogate (în desfășurare)

 

Fără îndoială, ați observat o creștere a „răspunsurilor bogate”, care este termenul dat pentru intrările concise din SERP-urile cărora li se acordă importanță peste rezultatele standard de căutare cu cele mai bune performanțe. Acestea pot lua forma unor imagini, propoziții, paragrafe, numere sau orice alt tip de răspuns care poate răspunde imediat și concis la interogarea dvs. de căutare (fără a vă cere vreodată să faceți clic pe o pagină separată). Acestea cresc în prevalență din trei motive:

  • Knowledge Graph de la Google se extinde continuu cu mai multe informații despre mai multe subiecte
  • Hummingbird și RankBrain înțeleg din ce în ce mai bine interogările utilizatorilor și intenția de căutare
  • Google dorește să ofere răspunsuri scurte și imediate ori de câte ori este posibil

Acesta este unul dintre cele mai importante efecte ale analizei de căutare semantice crescute, deoarece reduce dependența de paginile web externe pentru a răspunde la întrebări. S-a susținut că acest lucru va înăbuși în cele din urmă traficul de căutare către toate site-urile web, dar vom trece peste acel pod când vom ajunge la el.

Întrebări conexe (în curs)

Întrebările înrudite sunt, de asemenea, în creștere, în special în ultimele luni. Este posibil să le vedeți apărând la jumătatea rezultatelor căutării, determinându-vă să investigați întrebări similare sau adresate frecvent legate de interogarea dvs. inițială. Cu toate acestea, veți observa că răspunsurile la aceste întrebări diferă adesea de omologii lor cu răspunsuri bogate, ceea ce implică faptul că un algoritm separat este responsabil pentru generarea lor. Nu este clar cum se leagă toate acestea, dar este clar că Google are un plan pe termen lung pentru recunoașterea modelelor de interogare, pe lângă înțelegerea de bază a căutării semantice.

Evoluții de urmărit

Dacă ați citit acest articol având în vedere o perspectivă SEO /tehnică SEO, s-ar putea să vă întrebați cum vă afectează toate acestea și eforturile dvs. de seo. Da, este interesant să înveți mecanica interioară și istoria capacităților de căutare semantică ale Google, dar cu ce informații practice poți scăpa?

În primul rând, înțelegeți domeniile cheie pe care Google le dezvoltă (fie prin mai multe actualizări manuale, fie cu noile lor algoritmi de învățare automată): căutare vocală, înțelegere semantică, răspunsuri bogate și întrebări conexe. Principala preocupare a Google este de a obține informații corecte și relevante în mâinile intenției căutătorului cât mai repede și ușor posibil. Căutare vocală: (Interogările de căutare vocală sunt directe și includ limbaj natural, ceea ce ajută rezultatele căutării pe Google/).

Prin urmare, scopul tău ar trebui să fie să ajuți Google să-și facă treaba. Petreceți mai mult timp cercetând întrebările comune din industria dvs. și scrieți răspunsuri la ele. Explorați subiecte complexe, de nișă și microformatați site-ul dvs., astfel încât Google să îl scaneze pentru răspunsuri. Deveniți cunoscut ca o autoritate și furnizați informațiile pe care le doresc utilizatorii dvs. și veți fi recompensat sub formă de vizibilitate sporită. E la fel de simplu.

Cum să optimizați pentru căutare semantică, în loc de cuvinte cheie

Căutarea semantică încearcă în schimb să analizeze intenția de căutare din spatele interogării unui utilizator, așa că, în exemplul nostru de mai sus, în loc să cartografieze cuvintele cheie incluse în interogare, ar examina întreaga frază și ar determina că acest utilizator încearcă să găsească cel mai bine cotat stomatolog. în orașul Bristol. Ar folosi apoi indicii contextuale de la site-uri și indicatori din afara amplasamentului pentru a evalua ce stomatologi operează în Bristol și dintre ei, care sunt cei mai buni.

HTML semantic:
este un termen folosit pentru a descrie utilizarea etichetelor HTML semantice pentru a transmite sensul conținutului, spre deosebire de prezentarea acestuia. Acest lucru poate fi important pentru rezultatul căutării, deoarece poate ajuta Google să înțeleagă mai bine conținutul unei pagini. La fel ca HTML semantic, datele de structură sau marcajul Schema pot ajuta motoarele de căutare să înțeleagă conținutul unei pagini.

marcarea datelor structurate este un cod care este adăugat unui site web pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul site-ului. Schema de marcare este un tip de marcare a datelor structurate care este utilizat pentru a furniza mai multe informații despre un site web motoarelor de căutare.

Știind acest lucru, puteți începe să faceți modificările semnificative necesare pentru a vă asigura că site-ul dvs. este evaluat și listat corect.

Ajustarea titlurilor paginii dvs

Primul pas este să ajustați titlurile paginii (și meta descrierile , în timp ce sunteți la asta). Este totuși o idee bună să folosiți cuvinte relevante pentru afacerea dvs. și cuvinte pe care oamenii le-ar putea include în căutările lor, dar mai sunt câțiva factori de luare în considerare.

În primul rând, asigură-te că formularea ta este naturală și nu greoaie. Optimizarea centrată pe cuvinte cheie v-ar putea face să scrieți titluri precum „ Stomatolog chirurg oral în Bristol TN”, care nu sună ca o propoziție pe care o poate scrie o persoană normală. Scrieți fraze complete și concise și descrieți cât mai exact posibil paginile dvs. Atâta timp cât există un indiciu puternic despre cine ești și ce faci, vei fi într-o formă bună.

În al doilea rând, aveți grijă la repetare. Optimizarea centrată pe cuvinte cheie v-ar face să repetați o anumită frază pe mai multe titluri și descrieri pe site-ul dvs. În căutarea semantică, acest lucru poate funcționa împotriva ta. Simțiți-vă liber să vizați câteva fraze care vă pot oferi un avantaj competitiv, dar păstrați paginile cât mai diverse posibil.

Alegerea subiectelor potrivite

Conținutul continuu este cea mai bună șansă de optimizare pentru căutarea semantică. Adesea, oamenii vor introduce întrebări complete sau întrebări lungi în Google, iar apoi devine sarcina Google să găsească, nu conținutul cu cele mai multe cuvinte cheie comune/potrivire cuvinte cheie cu interogarea, ci să creeze conținut care să răspundă suficient la întrebarea utilizatorului. În consecință, conținutul dvs. ar trebui să se concentreze pe răspunsul succint și descriptiv la cât mai multe interogări ale utilizatorilor potențiali.

AnswerthePublic.com este unul dintre instrumentele mele preferate pentru a veni cu subiecte noi și interesante într-un anumit lanț de subiecte. Acesta este ceea ce primești când tastați în bara de căutare „bitcoin”

Articolele „Cum se face”, „de ce” și „ce” sunt instrumente uimitoare pentru acest lucru . Cunoaște-ți baza de clienți existentă și află ce întrebări frecvente aveau atunci când căutau pentru prima dată o companie ca a ta. Scrieți postări care să răspundă direct la acele întrebări (cu titluri descriptive, ascuțite) și ar trebui să aveți puține probleme cu clasarea acestor întrebări atunci când apar. Cu cât nișa dvs. este mai specifică aici, cu atât mai bine.

Scrierea cu vocea corectă

Când vine vorba de scrierea de conținut la fața locului și de articole în curs de desfășurare, nu va trebui să schimbați prea multe în abordarea dvs. Cu toate acestea, există două considerații pe care ar trebui să le includeți. În primul rând, amintiți-vă că nu este necesar să introduceți cuvinte cheie în articolele dvs. Concentrează-ți eforturile pe a fi concis și descriptiv, iar restul ar trebui să vină de la sine. În al doilea rând, știți că majoritatea interogărilor de căutare semantică sunt lungi și conversaționale, creând conținut puțin mai conversațional în consecință. Tonurile conversaționale, casual sunt mai accesibile pentru cititori, așa că, pe lângă maximizarea vizibilității dvs. potențiale, vă veți crește și retenția.

Factorul RankBrain

În cele din urmă, vreau să menționez RankBrain. RankBrain este suplimentul Google AI pentru Hummingbird, conceput pentru a actualiza algoritmul Google automat și regulat pentru a îmbunătăți înțelegerea căutării semantice a interogărilor. Mai simplu spus, sarcina sa este să identifice tipuri complexe, ambigue de interogări și să le mapeze la versiuni mai simple și mai naturale. În consecință, strategia dvs. de marketing de conținut ar trebui să se concentreze pe versiunile mai simple și mai naturale ale
interogări de căutare. În loc să trageți pentru un public rar, de nișă, cu fraze complexe, încercați să vă păstrați vocea cât mai naturală și concisă posibil.

Care este viitorul căutării semantice

Google este deja destul de impresionant. Este capabil să ghicească în mod rezonabil sensul din spatele expresiei de căutare date, chiar și cu actualizarea elementară Hummingbird. Dar viitorul căutării semantice se va extinde probabil cu mult dincolo de limitele actuale ale tehnologiei algoritmilor.

Deja, Google începe să încorporeze diverși factori externi în rezultatele căutării sale, pe baza propriilor date personale. S-ar putea să te sperie să afli că acest lucru se întâmplă, dar îți oferă și rezultate mult mai relevante. Probabil că Google știe exact unde locuiți și poate folosi istoricul dvs. de căutare anterior pentru a personaliza rezultatele de căutare predictive.

Dacă luăm acești factori și îi încorporăm într-un mediu construit pe căutare semantică, ajungem cu un motor de căutare care poate ghici intenția utilizatorului/intenția de căutare și semnificația contextuală pe baza comportamentului lor anterior/istoricului căutării – poate chiar înainte de a căuta. pentru aceasta. Folosind datele mari pentru a analiza și interpreta modele de comportament bazate pe individualitate, ora din zi, activitatea pe rețelele sociale și chiar și știrile recente, Google ar putea duce lumea căutării într-o direcție limitată anterior la science fiction. Probabil că suntem la un deceniu sau mai mult de a construi o mașină care poate ghici cu exactitate ce gândești, dar cunoscând Google, probabil că suntem deja mai aproape decât crezi. (Folosind învățarea automată)

Cum să vă ajustați strategia de marketing de conținut

În anumite privințe, strategia ta de marketing de conținut nu ar trebui să se schimbe. În prezent, strategiile de conținut centrate pe subiect tind să dea roade. Scrierea despre un anumit subiect va atrage în mod natural oamenii care caută cuvinte cheie legate semantic la acel subiect. Totul este să ofere oamenilor ceea ce caută, iar acel principiu fundamental va rămâne ferm.

Cu toate acestea, pentru a vă adapta la revoluția care va veni cu siguranță a căutării semantice, trebuie să faceți un pas mai departe. Trebuie să înțelegeți sensul din spatele motivului pentru care utilizatorul caută un anumit subiect. Este un mod elegant de a spune că trebuie să vă înțelegeți mai bine datele demografice, prin sondaje, studii și analize de date mari . Înțelegeți exact ce motivează clienții dvs. să caute un anumit subiect, să creați conținut și să extindeți strategia de conținut pentru a acoperi acești motivatori periferici.

Dacă faceți acest lucru, vă va pune înaintea motoarele de căutare — Google va încerca să înțeleagă ce anume motivează clientul dvs., dar veți ști deja. Și dacă le puteți oferi asta cu relevanță, unicitate și calitate, Google vă va recompensa cu un rang înalt .

Concluzie

Căutarea semantică nu va dispărea prea curând, iar concurența dvs. poate deja să facă planuri pentru a o cuceri în felul lor. Țineți cont de acest lucru în timp ce vă auditați site-ul web , analizați și modelați strategia în acest an și nu numai. Succesul în SEO nu înseamnă să găsești ceva care funcționează și să rămâi cu el pentru totdeauna; este vorba de a vă rafina în mod constant abordarea pentru a se adapta acestor noi tendințe captivante pe măsură ce apar.

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |