Războiul browserului web, bătălia de securitate în 2011

Niciun browser web nu este pe deplin sigur și cercetările arată că vulnerabilitățile în browserele web sunt o țintă pentru hackeri și criminali. Îmvechirea de versiune a browserului dvs. va aduce riscul crescut  a unei încălcări a securității. Și există un motiv bun pentru asta. În 2011, ca și în 2010, browserele web au avut un număr mai mare de vulnerabilități de securitate raportate în comparație cu alte aplicații. Și aceste vulnerabilități pot fi folosite pentru a viza servere web, aplicații web și mașini pentru utilizatorii finali, astfel interesul considerabil din jurul lor.

În 2011, Baza de date a Vulnerabilității Naționale a raportat că primele cinci browsere au avut împreună 515 vulnerabilități. Acest lucru este mai mult decât vulnerabilitățile raportate pentru toate sistemele de operare împreună și pe o tendință ascendentă din 2010, când sa raportat că împreună au avut 472 de vulnerabilități.

Cu toate acestea, nu toate browserele au tendințe similare. Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer și Apple Safari au mai puține vulnerabilități față de anul trecut, în timp ce Google Chrome și Opera Browser au mai multe. Mai jos sunt statistici detaliate pentru fiecare browser:

Google Chrome: vulnerabilitățile de securitate raportate se află pe o cale foarte ascendentă. Google Chrome este aplicația cu cel mai mare număr de vulnerabilități de securitate raportate pentru al doilea an la rând. 275 noi vulnerabilități de securitate au fost descoperite anul trecut, iar numărul este cu adevărat impresionant. De exemplu, numai "Microsoft" a avut 244 vulnerabilități raportate în 2011 în toate produsele lor!

 

Mozilla Firefox: Vulnerabilitățile raportate sunt pe un trend descendent după ce au atins un maxim în 2009, când a fost aplicația cu cel mai mare număr de vulnerabilități descoperite pentru anul respectiv. Au fost descoperite 97 de noi vulnerabilități de securitate anul trecut. Acest lucru este ușor mai mic decât cele 103 vulnerabilități raportate în 2010.

Internet Explorer: îmbunătățirile de securitate adăugate în cele mai recente versiuni au contribuit la numărul în continuă scădere a vulnerabilităților descoperite în browser în ultimii ani. 45 de noi vulnerabilități de securitate au fost descoperite anul trecut în Microsoft Internet Explorer. Aceasta este mai mică decât cele 59 vulnerabilități raportate în 2010.

Apple Safari: După vârful pe care la avut în 2010, numărul de vulnerabilități este mai scăzut în 2011. 45 de noi vulnerabilități de securitate au fost descoperite anul trecut. Aceasta este o îmbunătățire bună comparativ cu cele 122 vulnerabilități raportate în 2010.

Opera Browser: Numărul de vulnerabilități raportate în 2011 este pe o cale ascendentă, dar tendința a pornit de la niveluri scăzute, iar numărul de vulnerabilități critice este încă sub alte browsere. 53 de noi vulnerabilități de securitate au fost descoperite anul trecut. Aceasta este mai mult decât cele 36 vulnerabilități raportate în 2010.

96% din toate vulnerabilitățile în browserele web au fost dezvăluite publicului numai după ce o soluție a fost disponibilă de la furnizor. Acest lucru indică faptul că menținerea completă a sistemelor dvs. este foarte importantă pentru a reduce riscul unei încălcări a securității cauzate de o vulnerabilitate în browserul web.

20 vulnerabilități din totalul de 515 nu au nici o remediere din partea furnizorului sau au fost lansate după ce vulnerabilitatea a fost dezvăluită publicului. Acestea sunt ceea ce specialiștii în domeniul securității numesc vulnerabilități zero și sunt, de obicei, foarte periculoși, deoarece este dificil sau imposibil să se protejeze împotriva atacurilor care exploatează vulnerabilități care nu au o soluție disponibilă.

Exploatările publice pentru vulnerabilități raportate în 2011 sunt disponibile pe Internet pentru fiecare browser web. Zilele de exploatare zilnice sunt cele care erau disponibile pe Internet înainte ca un remediu să fie disponibil de la furnizor. Iată ce am aflat ușor (o cercetare mai aprofundată ar fi aflat probabil mai mult):

Deși există unele diferențe în ceea ce privește numărul de vulnerabilități și exploatări pentru fiecare browser, este adevărat că nu există un browser web care să fie complet sigur și, prin urmare, păstrarea acestora este o modalitate de a reduce riscul unei încălcări a securității la fel de mult posibil.


Vulnerabilitatea și exploatarea surselor utilizate în această cercetare:

http://nvd.nist.gov 
http://www.exploit-db.com
http://www.osvdb.org

Soursa in engleza: https://techtalk.gfi.com/research-web-browser-war-security-battle-in-2011/

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |