Diferența dintre hackingul de creștere și marketing

Diferența dintre hackingul de creștere și marketing

Hacking-ul Cresterii  este un termen popular, dar mulți proprietari de afaceri nu știu clar ce înseamnă și în ce fel se deosebește de marketing și marketing digital.

De-a lungul anilor, o mulțime de cuvinte cheie au apărut și s-au dus în sfera marketingului. „Hacking-ul creșterii” este un termen care a crescut în curent și a văzut ca urmare o parte echitabilă a reacției adverse. Cu toate acestea, este important să știm că hacking-ul de creștere este o disciplină distinctă. Nu este doar un alt cuvânt pentru „marketing digital”; hacking-ul creșterii este o mentalitate și un set de practici care diferă de marketingul tradițional.

Sunt un marketer, un marketer în creștere, iar unii ar spune un hacker în creștere. Descrie cu acuratețe o mulțime de metodologii pe care le folosesc pentru a dezvolta o afacere. Lucrez adesea în lumea startup-urilor finanțate și a proiectelor de inovare corporativă - două domenii care se potrivesc bine acestui nou mod de a achiziționa și a păstra clienții.

În acest articol, voi explica de ce hacking-ul de creștere este diferit, distinct și specializat. Mă voi uita la ceea ce face un hacker de creștere excelent și când este adecvat și când nu este.

 

Ce este piratarea creșterii și de ce este diferit?

Să fim clari: hacking-ul creșterii face parte din lumea marketingului . Este un subset specializat de marketing.

Marketingul înseamnă generarea de clienți potențiali și vânzări - iar marketingul digital înseamnă acest lucru prin intermediul canalelor online. Hacking-ul creșterii încearcă același lucru: să dezvolte o afacere . Folosește multe dintre aceleași canale digitale, dar într-o mentalitate mai iterativă, agilă și experimentală și o mare dependență de date.

Unele experimente de hacking de creștere ar putea include încercarea de reclame pe Facebook , intervievarea clienților pentru o postare pe blog și îmbunătățirea copierii paginii de pornire. Totul este în sfera marketingului, dar își propune o creștere rapidă.

 Un hacker de creștere va rula teste și experimente cu foc rapid, comutând între canale și tactici și dublând cele mai eficiente pentru generarea de clienți potențiali pentru o companie și / sau pentru utilizatorii noi pentru un produs.

Trecând dincolo de achiziție, hacking-ul de creștere are o imagine completă. Este vorba despre colectarea și utilizarea datelor într-un mod inteligent pentru a optimiza pâlnia și a îmbunătăți călătoria clienților . Crearea hacking-ului este susținută de utilizarea de noi tehnologii, automatizarea marketingului și software analitic.

În majoritatea cazurilor, hackerii de creștere nu se concentrează pe construirea de mărci. Se concentrează pe găsirea rețetei pentru o creștere rapidă în viitorul imediat. Acest lucru nu înseamnă că hackerii de creștere ignoră marca - mai degrabă că sunt obișnuiți să pună ghemul în zăpadă. Răspunsul direct este, de obicei, domeniul hacking-ului de creștere, în timp ce activitățile de marketing bazate pe mărci ocupă adesea un loc în spate.

Ce face un mare hacker în creștere?

Sunt aceste calități aceleași cu ceea ce face ca un mare comerciant?

Un specialist în marketing de obicei își va dezvolta, deși nu întotdeauna, experiența de la roluri junior la poziții executive, de conducere și strategice. Într-o configurație tradițională de marketing, aceasta ar însemna că liderul de marketing este doar strategic - aceștia vor jongla strategia de marketing cu cu managementul echipei și managementul conturilor sau al părților interesate. Așadar, specialiștii în marketing devin de obicei mai puțin „practici” pe măsură ce progresează în carieră. Nu este cazul hackerilor de creștere.

Hackingul creșterii necesită o implicare profundă în experimente - amestecând viziunea strategică cu execuția și analiza practică. Un hacker în creștere nu poate doar să se așeze și să delege: trebuie să devină murdar.

Hacking-ul de creștere are loc adesea la porniri de mare viteză, deci este un mediu sub presiune în care contează fiecare bănuț. Hackerii de creștere trebuie să poată pivota rapid și să fie deschiși să învețe lucruri noi pe măsură ce merg. Atunci când experimentele încep în mod regulat, rezultatele pot fi imprevizibile. Pe fondul misiunii de a găsi cele mai eficiente canale de creștere, rezultatele negative trebuie identificate și ucise cât mai repede posibil.

În ceea ce privește abilitățile, experiența și cunoștințele - cred că următoarele domenii sunt esențiale:

  • Experiență practică cu tehnologii de marketing, cum ar fi CRM și automatizare
  • Un fundal în achiziția de clienți cu plată, cum ar fi Google Ads și anunțurile sociale
  • Capacități de analiză a datelor, folosind instrumente pentru a urmări activitatea de pe site-uri web și produse digitale
  • Experiență în planificarea (deși nu execută) integrări tehnice între instrumente și software
  • Experiență completă și cunoștințe despre optimizarea călătoriilor clienților
  • Cunoștințe despre principiile psihologice, tiparele de comportament și factorii declanșatori
  • Expertiză în marketingul produselor, integrarea și păstrarea utilizatorilor

Sunt acestea exclusiv hacking-ului de creștere? Nu, desigur că nu! Profesioniștii în marketing beneficiază foarte mult de calitățile de mai sus. Cu toate acestea, aceste cunoștințe și experiență sunt esențiale pentru hacking-ul de creștere și ar trebui să fie necesare dacă afacerea dvs. caută un hacker de creștere.

Ar trebui ca afacerea dvs. să utilizeze hack-ul de creștere?

Critica față de „tendința” de hacking de creștere se referă adesea la momentul în care abordarea a eșuat. Din păcate, o mulțime de start-up-uri și companii stabilite se angajează într-o campanie de creștere puternic finanțată, atunci când este de fapt un lucru greșit de făcut - greșit din cauza produsului lor, a publicului sau a etapei de maturitate.

În calitate de hacker de creștere, îmi aleg clienții și partenerii cu mare atenție. Nu toate companiile sunt pregătite și nu toate sunt adecvate pentru experimentări rapide, testări iterative și campanii bazate pe date.

Să ne uităm la momentele în care ar trebui să faceți pauză înainte de a adopta o mentalitate de hacking de creștere ...

Dacă sunteți înainte de potrivirea pe piața produsului: marketingul creșterii accelerează dispariția unei afaceri care nu a stabilit potrivirea pe piața produsului. Prin pomparea banilor în canale înainte ca necesitatea să fie validată, solicitați probleme. Aș recomanda stabilirea potrivirii pe piața produselor dvs. înainte de a extinde activitățile de creștere.

Dacă aveți date insuficiente: acțiunile decisive trebuie să se bazeze pe rezultate semnificative statistic. Fără un volum mare de date cantitative, este greu să reușești o metodologie de testare iterativă. Veți avea nevoie de un număr suficient în traficul web, comportamentele utilizatorilor și alte tipuri de date din produs pentru a optimiza canalele de creștere. Altfel, construiești pe un teren tremurat.

Dacă bugetul de marketing este inexistent: este posibil să faceți hacking de creștere cu un buget destul de limitat, dar este important să ne amintim că canalele de achiziție cu plată sunt adesea centrale pentru achiziție. Aceste canale au nevoie de buget, iar unele teste nu vor genera rentabilitate investițională - deci aveți nevoie de puțin spațiu pentru experimentare.

Dacă echipa nu este înființată: este important să aveți oamenii potriviți la locul lor. Hacking-ul creșterii necesită o colaborare între diferite echipe: creativ, produs, date, tehnic, asistență și multe altele. Într-adevăr, este o abilitate cheie a unui hacker în creștere să aducă piese disparate ale puzzle-ului împreună sub un obiectiv comun.

Hackingul creșterii: drumul tău înainte?

Crearea hacking-ului este relevantă, distinctă și potrivită pentru întreprinderile cu o potrivire pe piața produselor care doresc să se extindă rapid. Este mai mult decât un simplu cuvânt la modă - este o mentalitate și un set de metodologii.

Această abordare științifică rapidă înseamnă că hacking-ul de creștere nu este potrivit pentru fiecare marketer. Modul de construire a mărcii este la fel de valoros, la fel cum generează oportunități constante și o creștere mai lentă pe termen lung. Nu este un caz de piratare a creșterii care este mai bun sau mai rău - este doar diferit .

 

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |