Experiența autorului sau a creatorului atunci când algoritmul evaluează calitatea conținutului

Experiența autorului sau a creatorului atunci când algoritmul evaluează calitatea conținutului

SEO este una dintre cele mai dinamice domenii ale marketingului digital, deoarece Google își actualizează mereu algoritmul de clasare pentru a face căutarea o experiență mai bună pentru utilizatori. Asta înseamnă că în fiecare an, marketerii au posibilitatea de a reevalua tendințele SEO care modelează peisajul motoarelor de căutare.

Acestea fiind spuse, citiți în continuare pentru a afla primele 12 tendințe SEO la care trebuie să fiți atenți în 2023 și cum să vă aliniați strategia la acestea.

Cuprins

Noul „E” în ​​EEAT

Conținut vizat de public, nu de trafic

Accent crescut pe autoritatea autorului

Conținut satisfăcător, util

Conținut AI și software de scriere de conținut

Automatizare SEO

Modificări ale CTR-urilor în funcție de pozițiile SERP

Pagina de produs SEO

Analiza competitorilor SEO

Mai puțină frecvență de accesare cu crawlere

SEO imagine revitalizat

Site-uri web cu încărcare rapidă, performante

Principalele tendințe SEO la care să se alinieze în 2023

Anul acesta se referă la afișarea expertizei și a valorii conținutului nostru și în continuarea furnizării de pagini web de înaltă performanță pentru utilizatori. Aceste strategii au fost întotdeauna importante de-a lungul istoriei SEO, dar Google devine din ce în ce mai bun la evaluarea semnalelor și la determinarea conținutului care îndeplinește de fapt aceste standarde.

Să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce mă refer și la modul în care poți îndeplini aceste standarde.

 

1. Experiență de primă mână pe un subiect (noul „E” în ​​EEAT)

Din decembrie 2022, popularul acronim EAT al Google , (Expertise, Authority, Trust) a primit un E suplimentar: Experience. Google va lua acum în considerare experiența autorului sau a creatorului atunci când evaluează calitatea conținutului.

 

Deci, ce înseamnă de fapt „experiență”? Google vrea să vadă că un creator de conținut are experiență de primă mână, în lumea reală, cu subiectul discutat.

De exemplu, în calitate de fondator al unei agenții SEO, am experiență în lumea reală și pot vorbi cu autoritate despre tendințele SEO care vor apărea în 2023. Cu toate acestea, dacă ar fi să creez un conținut pe un site web de sănătate despre cauzele comune ale inimii boala, care ar submina calitatea conținutului, pentru că nu sunt un profesionist medical și nu am experiență în domeniul sănătății.

Aceasta înseamnă că mai multe site-uri web trebuie să analizeze mai atent nu doar cine sunt creatorii lor de conținut, ci și subiectele asupra cărora se concentrează.

Ceea ce mă duce la următoarele două tendințe.

2. Conținut vizat de public, nu de trafic

Un motiv pentru acest accent sporit pe experiență este faptul că crearea de conținut SEO este în creștere. Dar dacă un site web care vinde software financiar produce postări pe blog cu rețete alimentare, crawlerele Google vor deveni suspicioase. Pentru că acest conținut beneficiază de fapt publicul țintă al clienților de software financiar? Sau, ajută ca site-ul să se claseze pentru anumite cuvinte cheie cu volum mare?

Știți deja răspunsul. Realitatea este că companiile a căror strategie de conținut este să urmărească pur și simplu traficul de căutare, fără să țină cont de ceea ce doresc de fapt utilizatorii, este puțin probabil să aibă succes în clasament în 2023 . Este esențial să vă păstrați subiectul general și zonele industriale pentru a crea conținut demn de rang.

Nu sunteți sigur ce subiecte să explorați în conținutul dvs.? Un instrument de planificare a conținutului vă poate ajuta să descoperiți subiecte relevante din industrie pe care publicul țintă le caută. Introduceți un cuvânt cheie, iar instrumentul vă va afișa numeroasele cuvinte cheie legate semantic pe care utilizatorii le introduc în bara de căutare.

 

3. Accent crescut pe autoritatea autorului

Un alt motiv pentru care Google pune accentul pe experiență este creșterea clasamentului conținutului generat automat în SERP-uri. Google vrea să se asigure că conținutul care se clasează în 2023 este produs de oameni reali , având audiențe reale . în vedere

Deci, ce poți face pentru a crește atât experiența, cât și autoritatea creatorilor tăi anul acesta? În primul rând, asigurați-vă că persoanele care vă creează conținutul sunt, într-adevăr, experți. Apoi, crește experiența lor în următoarele moduri:

 • Includeți biografiile autorului pentru a comunica mai bine și mai complet cunoștințele și domeniile de expertiză ale creatorului de conținut
 • Creați pagini de autor în care faceți linkuri către toate articolele de pe site-ul dvs. care sunt scrise de autor
 • Conectați-vă conturile de rețele sociale ale creatorilor, astfel încât Google să poată înțelege mai ușor, prin semnale sociale , că aceștia sunt oameni reali și experți adevărați.

Iată un exemplu de biografie excelentă a autorului care ajută la creșterea experienței și autorității creatorului ca expert PPC

 

4. Conținut satisfăcător, util

Google din august 2022 Actualizarea utilă a conținutului este o altă actualizare importantă a algoritmului care va afecta modul în care creăm conținut în 2023.

De-a lungul întregii sale istorii, Google a acordat întotdeauna prioritate difuzării de conținut de înaltă calitate utilizatorilor. Dar noul său accent pe „util” afirmă că utilizatorii ar trebui să se simtă „mulțumiți” de conținutul pe care fac clic în SERP-uri.

Cu toate acestea, satisfacția utilizatorilor nu este ușor de măsurat sau cuantificat. Deci, ce înseamnă Google prin util? Conținut care este:

 • Creat pentru oameni, nu pentru motoarele de căutare.
 • Potrivit pentru publicul țintă.
 • Relevant pentru subiectul sau domeniul principal al site-ului web.
 • Creat de creatori autorizați și experimentați.
 • Afișează cunoștințe profunde despre subiect.

(Ați observat încă o temă în tendințele SEO din acest an?)

Crearea de conținut util este mai ușor de spus decât de făcut. Deci, cum vă puteți face conținutul mai util?

În primul rând, concentrați-vă pe calitate, nu pe cantitate. să produci un volum mare de conținut care este subțire din punct de vedere al utilității și cu expertiză redusă. Deși probabil că există o mulțime de cuvinte cheie țintă în calendarul tău de conținut în 2023, este puțin probabil să produci rezultate de top în 2023

În al doilea rând, extindeți-vă cercetarea de cuvinte cheie pentru a include informații dincolo de volumul de căutare. Luați în considerare următoarele:

 • Ce tipuri de conținut sunt clasate pentru anumite căutări?
 • Cât de lung este conținutul?
 • La ce întrebări răspunde?
 • Ce alte subteme sau întrebări conexe explorează?
 • Ce link-uri sunt incluse pe pagină?
 • Cine este creatorul?
 • Care este experiența lor?

Cercetarea cuvintelor cheie și cercetarea conținutului pot oferi tot felul de informații despre acești indicatori de calitate, așa că asigurați-vă că nu vă lăsați distras de traficul organic potențial.

Verificați interogările dvs. de căutare în Search Console pentru a vedea ce caută oamenii care îi conduc la anumite postări de blog. Aflați mai multe modalități de a utiliza Google Search Console aici .

 

5. Conținut AI și software de scriere de conținut

În ciuda tuturor actualizărilor din 2022 axate pe combaterea conținutului generat automat, utilizarea conținutului AI va crește probabil abia în 2023.

Numărul de aplicații de marketing care integrează acum SEO și AI este doar în creștere. Și nu este de mirare, deoarece aceste integrări pot economisi timp incredibil! Majoritatea agenților de marketing de conținut au folosit o anumită versiune a acestor tipuri de generatoare de conținut AI în ultimul an.

 

Dar cu toate actualizările recente ale Google, software-ul de scriere a conținutului poate fi utilizat în siguranță?

Absolut! Extragerea schițelor generate automat este un nu, dar cu siguranță specialiștii în marketing pot folosi aceste instrumente pentru a ajuta la accelerarea fluxurilor de lucru ale conținutului și, în continuare, a crea conținut original și de calitate în acest proces.

Iată câteva dintre cele mai utile aplicații ale acestor instrumente care nu sacrifică originalitatea sau centrarea pe oameni a conținutului:

 • Rezumate de conținut : instrumentele de conținut care generează rezumate de conținut vă pot ajuta pe scriitorii să înțeleagă cuvintele cheie, subiectele și subiectele secundare importante care ar trebui incluse în conținutul lor original.
 • Contururile de conținut : Contururile sunt o modalitate excelentă de a oferi scriitorilor o foaie de parcurs despre cum să creeze conținut util, fără a vă baza pe AI pentru a face treaba pentru ei.
 • Idei de conținut : instrumente precum generatoarele de subiecte de blog pot accelera procesul de brainstorming. Trecerea de la un cuvânt cheie la o idee de conținut utilă poate fi jumătate din luptă, iar un generator de idei poate ajuta la prevenirea blocării scriitorului. De exemplu, iată o idee de blog generată automat, care a fost revizuită pentru a include vocea mărcii site-ului web și pentru a fi adaptată mai mult la publicul țintă mai tânăr al site-ului: Generată automat:
  Oameni în primul rând:

 

Acesta este doar unul dintre numeroasele exemple despre cum să utilizați software-ul de scriere de conținut pentru a îndeplini mai bine standardele de calitate Google, nu pentru a le evita sau ocoli.

6. Automatizare SEO

La fel ca AI de conținut, din ce în ce mai multe sarcini SEO vor fi automatizate în 2023, pe măsură ce specialiștii în marketing digital continuă să valorifice puterea platformelor și instrumentelor software SEO pentru întreprinderi.

De exemplu:

 • Instrumentele de cercetare a cuvintelor cheie pot automatiza sarcini care odinioară necesitau multă muncă manuală în foile de calcul.
 • Platformele de auditare și monitorizare a site-urilor precum SearchAtlas și Content King pot detecta automat modificări și probleme tehnice pe site-uri web.
 • Evaluatorii de site-uri web îi pot ajuta pe cei mai puțin cunoscători de SEO să identifice optimizările necesare și să prioritizeze în consecință.

 

Încercați Graderul nostru gratuit pentru site-uri web!

Creșterea acestor instrumente SEO DIY va permite, de asemenea, companiilor și agențiilor deopotrivă să se ocupe mai eficient de tactici și să se concentreze mai mult pe strategie.

7. Modificări ale CTR-urilor după pozițiile SERP

Pregătește-te să schimbi ceea ce crezi că știi despre CTR și pozițiile de clasare.

Cu derularea nesfârșită acum disponibilă atât pe dispozitive mobile, cât și pe desktop, Google a făcut mult mai ușor pentru utilizatori să defileze prin mai multe pagini de rezultate SERP pentru a găsi conținutul pe care îl caută.

De-a lungul anilor, relația dintre poziția în clasament și CTR a rămas destul de consistentă, majoritatea clicurilor ajungând la primele trei rezultate.

 

Sursa imaginii

Dar, în 2023, ratele de clic sunt probabil afectate, pe măsură ce utilizatorii navighează mai ușor pe mai multe pagini de rezultate ale căutării.

În ceea ce privește acele temute căutări fără clicuri, despre care auzim de ani de zile, un studiu recent SEMrush a arătat că doar aproximativ 25,8% dintre căutări au dus la zero clicuri. Pe măsură ce Google continuă să adauge mai multe fragmente recomandate și funcții de căutare, cum ar fi Oamenii întreabă și ei, este posibil ca CTR-urile să nu sufere de niciun clic atât de mult cum se credea inițial.

 

Deși a ajunge la prima pagină este totuși ideal, a fi pe pagina doi sau trei va avea mai multe beneficii decât a avut cândva datorită defilării fără sfârșit. Așadar, asigurați-vă că optimizați acele titluri și meta descrieri ale paginilor și că utilizați funcții precum marcarea schemei pentru a face conținutul mai captivant și mai accesibil în SERP-uri.

8. Pagina de produs SEO

Pe măsură ce Google continuă să recompenseze conținutul informativ de lungă durată, paginile care tind spre conținut subțire, cum ar fi paginile de produse, pot beneficia în 2023 de a oferi mai multe detalii utile pe pagină.

Meniurile drop-down, întrebările frecvente și recenziile clienților sunt toate modalități de a adăuga conținut suplimentar pe pagina unui produs. Deși adăugarea de cuvinte cheie la descrierea produsului este utilă, gândiți-vă la alte întrebări la care utilizatorii ar putea dori să li se răspundă despre produs înainte de a cumpăra.

 • Oferiți transport gratuit?
 • Care este politica de returnare?
 • Există garanții, upgrade-uri sau suplimente disponibile cu produsul?
 • Există mărturii sau recenzii ale clienților pe care le puteți afișa împreună cu produsul?

 

Acestea sunt doar câteva modalități de a adăuga conținut suplimentar la o pagină, care este de fapt util și informativ pentru utilizatorii care iau în considerare o potențială achiziție.

9. Analiza competitorilor SEO

Privirea concurenților a fost întotdeauna o modalitate inteligentă de a modela strategia SEO, iar analiza concurenților va deveni și mai ușoară și mai eficientă în 2023, datorită instrumentelor SEO.

Pe măsură ce Google pune mai mult accent pe expertiza industriei și pe „domeniile tematice” ale site-urilor web, analizarea liderilor de gândire din industria dvs. va fi o modalitate sigură de a înțelege ce tipuri de conținut din industria dvs. se vor clasa.

Puteți utiliza software-ul concurent SEO pentru a compara conținutul concurenților, backlink-urile, autoritatea de domeniu și multe altele.

 

Priviți modalitățile în care concurenții dvs. își stabilesc experiența, expertiza, autoritatea și încrederea prin semnale atât on-page, cât și off-page și profitați de aceste informații în propriile campanii SEO și strategie de conținut. Aflați mai multe în ghidul nostru de analiză a concurenței de cuvinte cheie .

10. Mai puțină frecvență de accesare cu crawlere

Google și-a stabilit recent obiective mari privind clima , inclusiv operarea cu energie fără carbon până în 2023. Pentru a atinge acest obiectiv, Google a luat în considerare reducerea frecvenței cu care accesează cu crawlere paginile web.

Reducerea accesării cu crawlere ajută la conservarea resurselor de calcul și este una dintre cele mai ușoare schimbări pe care Google le poate face în conformitate cu inițiativele sale de durabilitate.

Dar ratele reduse de accesare cu crawlere au mai multe șanse să afecteze accesările de reîmprospătare, mai degrabă decât accesările care descoperă conținut nou. Aceasta înseamnă că poate dura mai mult până când Google ia notă de noile modificări pe care le facem pe site-urile noastre web .

De aceea, optimizarea conținutului dvs. de la început, cu toate elementele de pe pagină de care va avea nevoie pentru a se clasa, este cea mai bună alegere strategică în 2023.

 

11. SEO imagine revitalizat

Imaginile sunt adesea neglijate pe site-uri web, dar ele au jucat întotdeauna un rol în clasamentele mai bune pentru căutările de imagini.

De asemenea, pot oferi oportunități de a include cuvinte cheie suplimentare și termeni legați semantic în conținutul nostru prin intermediul textului alternativ.

Google îi place să vadă text alternativ și marcaj de schemă care îi ajută pe crawlerele să înțeleagă mai bine conținutul imaginilor. De asemenea, Google îi place să vadă webmasteri care își fac conținutul mai accesibil pentru toți utilizatorii. Textul alternativ ajută, de asemenea, să facă internetul un loc mai bun pentru cei cu deficiențe de vedere sau persoanele limitate de lățimea de bandă a internetului sau provocările de conectivitate.

Urmați această listă de verificare SEO pentru imagini pentru a vă asigura că urmați toate lucrurile care trebuie făcute cu imagini în 2023.

 

12. Site-uri web cu încărcare rapidă, performante

Încă de la actualizarea experienței paginii din 2021 , Google a pus mai mult accent pe site-urile web de înaltă performanță și cu încărcare rapidă în algoritmul său de clasare.

Deși actualizarea experienței paginii poate părea ca o știre veche, Google nu a terminat lansarea actualizării până în martie 2022 și va continua să perfecționeze semnalele pe care le folosește pentru a determina dacă o pagină este de fapt performantă pentru utilizatori.

În 2023, Page Speed ​​Insights și Core Web Vitals vor fi în continuare instrumente esențiale pentru monitorizarea și evaluarea vitezei și a performanței site-urilor web.

Alături de calitatea conținutului, prioritizarea îmbunătățirii vitezei paginii va fi neapărat să dea roade pentru companiile care au un clasament crescut al cuvintelor cheie pentru toate paginile web ale domeniului lor.

 

Includeți aceste tendințe SEO din 2023 în strategia dvs

În 2023, asigurați-vă că luați în considerare tendințele de mai jos, deoarece toate sunt modelate direct de actualizările, valorile și obiectivele algoritmului Google. De asemenea, asigurați-vă că utilizați instrumentele SEO pentru a îndeplini mai ușor și mai eficient standardele din ce în ce mai înalte ale Google pentru conținut.

 1. Noul „E” în ​​EEAT
 2. Accent crescut pe autoritatea autorului
 3. Conținut satisfăcător, util
 4. Conținut de nișă, relevant pentru subiect
 5. Conținut AI și software de scriere de conținut
 6. Automatizare SEO
 7. Modificări ale CTR-urilor în funcție de pozițiile SERP
 8. Pagina de produs SEO
 9. Analiza competitorilor SEO
 10. Mai puțină frecvență de accesare cu crawlere
 11. SEO imagine revitalizat
 12. Site-uri web cu încărcare rapidă, performante

Vă interesează mai multe tendințe SEO?

Sursa: WordStream

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |