Tehnica de optimizare a cuvintelor cheie și a meta titlurilor este depasita

Tehnica de optimizare a cuvintelor cheie și a meta titlurilor este depasita

Ce este SEO ? Optimizarea pentru motoarele de căutare este o modalitate eficientă de a atrage consumatori pe platformele dvs. online – dacă o utilizați corect. SEO este în continuă evoluție, iar a rămâne la curent cu cele mai recente actualizări poate fi o provocare. Cu toate acestea, merită efortul: aproximativ 70% până la 80% dintre utilizatori se concentrează exclusiv pe rezultatele organice și ignoră înregistrările plătite. În plus, aproximativ 28% dintre aceste căutări convertesc, ducând la o achiziție.

Performanța SEO de top necesită atenție multor valori, inclusiv traficul, backlink-urile și distribuirile sociale - pentru a numi doar câteva. Ghidul nostru vă oferă informații despre unele dintre cele mai relevante și oportune tendințe de optimizare a motoarelor de căutare de anticipat pentru 2022, permițându-vă să vă pregătiți strategia SEO în consecință. Să ne aprofundăm în cele 12 tendințe SEO de urmărit în 2022.

1. Inteligența artificială va juca un rol mai mare în SEO

Inteligența artificială (AI) schimbă modul în care oamenii interacționează cu conținutul online. Algoritmul AI al Google este de remarcat în special. Dezvăluit cu câțiva ani în urmă, algoritmul – numit RankBrain – joacă un rol important în factorii de clasare ai Google pentru rezultatele paginilor cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERPs).

 

Greg Corrado , un om de știință Google care a contribuit la dezvoltarea RankBrain, a evidențiat anterior capacitatea unică a instrumentului de a învăța: „Celelalte semnale, toate se bazează pe descoperiri și perspective pe care le-au avut oamenii din regăsirea informațiilor, dar nu există nicio învățare”. Acest lucru înseamnă probabil că RankBrain se va îmbunătăți doar cu timpul, făcând AI o tendință SEO de top de urmărit.

Deci, marea întrebare este, cum vă optimizați SEO pentru RankBrain? Deși gigantul motoarelor de căutare nu va împărtăși detalii, experții cred că semnalele experienței utilizatorilor sunt determinantul principal. Acestea ar putea include factori de la rata de clic la timpul petrecut pe pagină. Trebuie să captivați și să implicați cititorii cu conținut util și bine organizat. Un verificator SEO pe pagină vă poate ajuta să evaluați puterea paginii pe baza unor puncte precum lizibilitatea, backlink-urile și multe altele.

2. Căutarea vocală va afecta interogările de căutare

Datorită inovațiilor precum Google Assistant, Siri de la Apple și Alexa de la Amazon, tehnologia de căutare vocală a parcurs un drum lung. Pe măsură ce tehnologia a devenit mai bună, a devenit și mai populară. De fapt, procentul de gospodării estimate că vor deține o boxă inteligentă până în 2022 este de 55% .

Pentru a optimiza pentru marketingul căutării vocale , luați în considerare cuvintele cheie. Identificați fraze mai lungi pe care oamenii le folosesc în conversația de zi cu zi. Căutările vocale tind să se descurce mai bine cu fraze mai lungi și cu sunet mai natural. Când oamenii tastează, au tendința de a prescurta. De exemplu, o persoană ar putea căuta vocală, „Care sunt noile tendințe SEO pentru 2022?” dar tastați cuvintele „noi tendințe SEO 2022”.

3. Utilitatea mobilelor va afecta clasamentele de căutare

În 2019, Google a lansat indexarea pe mobil , ceea ce înseamnă că motorul de căutare se uită în primul rând la versiunea mobilă a unui site web, considerând că aceasta este versiunea „primară” în loc de versiunea desktop. Această schimbare are sens, având în vedere că aproape 73% dintre utilizatorii de internet vor accesa internetul numai prin intermediul dispozitivelor mobile până în 2025. Verificați cât de eficient este site-ul dvs. mobil cu testul gratuit de compatibilitate cu dispozitivele mobile de la Google . Apoi, aruncați o privire la raportul „utilizabilitate mobilă” din Google Search Console .

Pentru a vă asigura că pagina dvs. este ușor de utilizat, trebuie să vă asigurați că Google vă poate accesa cu crawlere adresele URL, așa că asigurați-vă că nu aveți o „directivă de respingere”. De asemenea, aveți grijă că Googlebot nu va încărca conținut care necesită interacțiuni ale utilizatorului, cum ar fi clic sau glisare. Trebuie să vă asigurați că Google poate vedea acest așa-numit conținut încărcat leneș . În cele din urmă, asigurați-vă că utilizați aceleași etichete meta-roboți pe site-urile desktop și mobile.

4. Conținutul care îndeplinește principiul Google EAT se va clasa mai sus

Google a reiterat că calitatea conținutului este esențială pentru succesul în clasament. Dar ce înseamnă „calitate” pentru Google? Consultați principiul EAT: expertiză, autoritate și încredere. Acești factori ajută la determinarea dacă o pagină web are conținut util de calitate. Acest principiu este relevant în special în nișele de afaceri care se încadrează sub eticheta „banii tăi, viața ta” (YMYL), cum ar fi îngrijirea sănătății și finanțele.

Există câteva moduri prin care puteți asigura conținut de calitate. În primul rând, creați personaje de cumpărător, care vă permit să înțelegeți ce fel de conținut prețuiesc clienții dvs. În al doilea rând, efectuați o cercetare privind intenția de căutare, care vă ajută să planificați călătoria consumatorului. În al treilea rând, utilizați aceste informații pentru a crea conținut care se potrivește formatului pe care îl preferă utilizatorii dvs. De exemplu, dacă sunteți de catering pentru adolescenți, video este probabil de preferat. Dacă vă adresați unui public mai în vârstă, videoclipul poate fi mai puțin atrăgător.

În cele din urmă, țineți cont de EAT în timp ce vă creați conținutul. Faceți o copie de rezervă a afirmațiilor cu statistici și fapte. Link către site-uri de renume, cum ar fi adrese URL „.edu” și „.gov”. A avea site-uri autorizate să vă trimită înapoi este o altă modalitate de a demonstra că îndepliniți criteriile EAT.

5. Conținutul de formă lungă va ajuta la îmbunătățirea SERP-urilor

Conform Raportului nostru privind starea marketingului de conținut , citirile lungi de peste 3.000 de cuvinte obțin de trei ori mai mult trafic și de patru ori mai multe distribuiri. De asemenea, obțin de 3,5 ori mai multe backlink-uri decât articolele cu lungimea medie de 901 până la 1.200 de cuvinte. Începeți să vă concentrați pe conținutul de formă lungă pentru a obține clasamente mai înalte în căutare. Acestea fiind spuse, conținutul tău trebuie să mențină calitatea. Scopul este de a oferi utilizatorilor informații care pot fi partajate, care îi mențin implicați.

Cum reușiți acest lucru? În primul rând, împărțiți conținutul în secțiuni cu subtitluri H2 și H3 pentru a-l face mai ușor de scanat. Subtitlurile sunt deosebit de importante pentru site-urile mobile. În al doilea rând, asigurați-vă că vă conectați la surse relevante, autorizate, cu un scor de autoritate solid. În cele din urmă, asigură-te că conținutul tău este ușor de partajat. Includeți linkuri evidente de partajare la titlu și din nou la încheiere, astfel încât cititorii să poată distribui cu un clic rapid.

nostru Instrumentul de șabloane de conținut SEO vă poate ajuta să vă optimizați conținutul pentru căutare. Introduceți interogarea pentru care doriți să vă clasați și veți primi recomandări cu privire la lungimea conținutului, cuvinte cheie legate semantic de inclus și o privire mai atentă a paginilor de top.

6. Fragmentele prezentate vor deveni mai proeminente

Nu vă panicați. Nu va trebui să generați conținut pe termen lung exclusiv dacă doriți să urcați în clasamentul Google. Fragmentele recomandate , care au fost lansate în 2017, sunt un fel de scurtătură pentru a câștiga importanță în Google – și sunt foarte scurte. Uneori, când introduceți ceva în Google, este posibil să observați o casetă în partea de sus a SERP-urilor, deasupra rezultatelor reale. Acesta este un fragment.

Notarea unui fragment recomandat este o modalitate excelentă de a ajunge pe acea primă pagină de rezultate râvnită. În plus, fragmentele fură trafic semnificativ de la concurenți.

Fragmentele prezentate arată o bucată de informații, adesea structurată ca un Q&A sau un scurt punct de marcare, ghid de utilizare. Există, de asemenea, fragmente bogate, inclusiv imagini, recenzii bazate pe stele, prețuri ale produselor și informații similare. Pentru a crea fragmente, concentrați-vă pe interogările bazate pe întrebări și pe cuvintele cheie relevante. Puteți folosi funcția de căutare Google „ oamenii întreabă și ei ” pentru inspirație.

7. Căutarea predictivă este setată să se îmbunătățească

Google Discover a fost lansat în 2017, lansând un nou tip de căutare - una care nici măcar nu necesită o interogare a utilizatorului. Discover este un alt instrument Google bazat pe inteligență artificială. Instrumentul de recomandare de conținut identifică tiparele comportamentale ale utilizatorilor în timp și învață treptat aceste obiceiuri. Cu aceste informații, Discover poate identifica conținutul cel mai precis, cel mai probabil să intereseze utilizatorul.

Google Discover revendică deja peste 800 de milioane de utilizatori activi . Pentru a apărea, nu trebuie să faci nimic special. Dacă Google vă indexează pagina, aceasta va fi inclusă. Conținutul este clasificat pe baza algoritmilor care inspectează calitatea conținutului și interesul utilizatorului. Deși Google nu a comunicat niciun factor precis, se pare că istoricul locațiilor, istoricul de navigare, utilizarea aplicațiilor, calendarele, istoricul căutărilor și locațiile de acasă și de la serviciu sunt toate relevante.

8. O strategie SEO eficientă va trebui să includă videoclipuri

Videoclipul online pare să fie calea de urmat. YouTube are peste 1 miliard de utilizatori. Dacă nu creați conținut video, acum este momentul să începeți. Nu sunteți convins? Iată ceva de gândit: potrivit Cisco, se preconizează că videoclipurile vor depăși toate celelalte forme de conținut în ceea ce privește consumul.

Totuși, cum poți optimiza acel conținut video? Asigurați-vă că optimizați numele și descrierea canalului dvs. video. Descrierea nu ar trebui să fie doar plină de cuvinte cheie, ci ar trebui să ofere o imagine de ansamblu ușor de utilizat asupra canalului dvs.

Dincolo de aceasta, cuvintele cheie sunt cruciale. De exemplu, dacă optimizați pentru YouTube, vă puteți inspira din funcția de completare automată a platformei. Începeți să introduceți subiectul videoclipului dvs. și vedeți ce apare în câmpul de căutare, care este în esență o listă de cuvinte cheie sugerate, care vă spun exact ce caută oamenii de pe YouTube.

9. Optimizarea imaginii va juca un rol mai mare în căutare

Căutarea vizuală a imaginilor a evoluat drastic. Pe vremuri, oamenii se puteau uita doar la imagini. În viitor, oamenii vor putea folosi imagini pentru a cumpăra produse, pentru a obține informații și multe altele. Google a insistat de mult pe marcarea și optimizarea corectă a imaginilor, așa că este logic ca aceasta să facă parte din planul lor pe termen lung.

Dacă imaginile de pe site-ul dvs. nu sunt optimizate, aveți grijă acum. Utilizați imagini relevante de înaltă calitate și asigurați-vă că personalizați numele fișierului, etichetând fișierul foto astfel încât să fie relevant pentru conținutul de pe pagina corespunzătoare. Utilizați etichete alt, pe care crawlerele le folosesc pentru a clasifica imaginile. În cele din urmă, adăugați imagini pe harta site-ului dvs., unde sunt și mai ușor de accesat cu crawlere. Puteți consulta și alte postări în care discutăm despre SEO pentru imagini pentru mai multe sfaturi.

10. Vor fi acordate mai multă importanță cuvintelor cheie legate semantic

Profesioniștii SEO obișnuiau să se concentreze pe cuvintele cheie primare ca și cum ar avea ochiuri. Acum, știm că cuvintele cheie secundare sunt la fel de importante. Căutarea semantică și optimizarea intențiilor vor câștiga o importanță suplimentară în viitor. Google nu se mai uită doar la șiruri de cuvinte. Analizează contextul interogării și încearcă să discerne intenția de căutare a unui utilizator, ceea ce înseamnă că cu cât informațiile sunt mai relevante furnizate - prin intermediul cuvintelor cheie primare și secundare legate logic - cu atât mai bine.

Oferim un instrument cuprinzător pentru cuvinte cheie pentru a identifica cuvintele cheie legate semantic și dificultatea cuvintelor cheie pentru a stabili prioritatea interogărilor pe care doriți să le vizați mai întâi. Pentru a aborda cu adevărat căutarea semantică, creați conținut conceput pentru a răspunde la o întrebare pe care publicul țintă și-ar pune-o. Optimizați conținutul pentru grupurile de subiecte în loc să vă concentrați doar pe cuvinte cheie. În cele din urmă, utilizați date structurate atunci când este logic. Cel mai important, nu scrie pentru roboți, ci pentru oameni.

11. Listările de căutare locale vor juca un rol mai mare în strategiile SEO

Când oamenii se gândesc la internet, adesea se gândesc la natura sa globală. Adevărul este că majoritatea oamenilor folosesc motoarele de căutare pentru a găsi bunuri și servicii localizate. S-ar putea să caute un restaurant de cartier, de exemplu. SEO local este important - și evoluează. Această evoluție se datorează în parte creșterii căutărilor fără clic - pe care unii specialiști în marketing SEO le numesc noul normal.

Într-o căutare fără clic, interogarea utilizatorului primește răspuns prin SERP însuși. Astfel, ei nu dau clic pe niciunul dintre rezultatele clasamentului. Un motiv pentru creșterea căutărilor fără clic este creșterea numărului de fragmente recomandate. Multe căutări fără clic sunt căutări locale care arată rezultatele pe SERP în ceea ce a fost numit „pachet local”.

Cum aduci afacerea ta în acel pachet local? Începeți prin a crea o Compania mea pe Google pagină . A avea un profil puternic de backlink este, de asemenea, important. Puteți verifica ce tipuri de backlink-uri obțin concurenții dvs. pentru inspirație și le puteți viza singur.

12. Datele și analiza ar trebui să devină prioritatea dvs. dacă doriți să rămâneți în frunte în clasamente

Știința datelor vă permite să înțelegeți cumpărătorii, să vizualizați campanii și să creați mesaje direcționate. Analytics vă poate ajuta să verificați ce adrese URL sunt accesate cu crawlere, să identificați sursele de recomandare, să verificați timpul de încărcare a paginii, indexarea, redirecționările, erorile de răspuns, ratele de respingere și multe altele. De asemenea, puteți utiliza știința datelor pentru a identifica paginile pe care nu doriți să le indexeze crawlerele și pentru a identifica surse de trafic neobișnuite, cum ar fi potențiale site-uri de spam (care vă vor afecta credibilitatea EAT).

Cum captezi toate aceste informații? Există multe instrumente de analiză a industriei SEO acolo. Setul de instrumente SEO SEMrush vă oferă tehnologia de care aveți nevoie pentru a aborda orice, de la urmărirea clasamentului la cercetare competitivă, SEO pe pagină , SEO tehnic, construirea de linkuri și multe altele. Rămâneți la curent cu aceste detalii vă permite să vedeți unde reușiți și, la fel de important, unde reușiți. Această metodă vă permite să rezolvați problemele și să vă îmbunătățiți continuu prezența pe web.

Aflați mai multe despre cele mai recente tendințe și tehnici SEO

SEO devine din ce în ce mai complex, așa cum arată lista de mai sus. Zilele pur și simplu de optimizare a cuvintelor cheie și a meta titlurilor au trecut de mult. Cu tendințele actuale ale SEO, trebuie să vă gândiți la orice, de la control vocal la SEO video. Valorile se schimbă în mod constant și este esențial să fii în fruntea locului tău în clasament. potrivite Instrumentele SEO vă pot ajuta să obțineți informațiile de care aveți nevoie pentru a ghida o strategie SEO inteligentă.

 

Sursa: SemRush

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |